Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Március 08. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

Földimalaccal várja látogatóit március 12-től az újdonságokkal nyitó győri állatkert

Földimalaccal várja látogatóit március 12-től az újdonságokkal nyitó győri állatkert

Március 12-én számos újdonsággal nyitja meg kapuit a győri Xantus János llatkert. Az állatkert területe a kétszeresére bővült, a volt vidámpark területén egy árnyas vada

A legnagyobb változás, hogy mintegy duplájára ntt az állatkert területe, az egykori vidámpark helyén is állatok tanyáznak. Ide kerültek többek között a tevék, de még számos állat kap új otthont a területen. Ezen a részen egyébként egy parkszer sétáló és pihen részleget alakítottak ki, ahol majd padok, madáretetk, magasles várja a kikapcsolódni vágyókat. A területen jelenleg is folyik még az építkezés, a rossz idjárás miatt várhatóan nem készül el minden a nyitásra, de a terület már így is nagy élményt nyújthat azoknak, akik ide látogatnak.
Szintén újdonság lesz a terrárium, amely teljesen megújul, ez már szombattól látható lesz. Természetesen ezzel nem ér véget a meglepetések sora, az év közben is több állat érkezik. Tovább bvül a flamingó-csapat, érkeznek antilopok, marabuk, és varacskos disznó is.

Meglátogattuk az állatkert kis kedvencét, Polát is. A kis csimpánz éppen nassolt, egy sütemény után kedvenc gyümölcsei közt válogatott. Kedvünkért néhány szaltót is bemutatott a kötélen, majd folytatta a tízórait. A barátságos állatot egyébként - ha majd nagyobb lesz - megpróbálják beilleszteni a gyri csimpánzcsapatba.
Az állatkert mindenképp Gyr egyik legnagyobb sikertörténetének nevezhet. Aki emlékszik még az 1990-es évek gyri állatkertjére, az tudja, nem lehet egy lapon említeni a mostanival. 1997-ben kis híja volt, hogy nem zárták be a vadasparkot, most 140 ezer látogatót számlál, rengetegen választják hétvégi kikapcsolódásként a felvirágoztatott gyri állatkertet. Az adó egy százaléka egyébként az idén is felajánlható az intézmény javára, amibl tovább szépítenék a parkot. Az adószám: 18533835-2-08.

Szombaton tehát kinyit az állatkert, ismét láthatók az állatok. Persze lesz még olyan jószág, aki a hideg idben inkább bent ücsörög, de így is sok vadállat látható, a tapírt például be sem lehet zavarni a helyére, annyira szeret sétálgatni a hóban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.