Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Augusztus 07. 10:50, kedd | Belföld

Földtörténeti időutazásra hív a Pangea Hotel

Földtörténeti időutazásra hív a Pangea Hotel

Magyarországon első alkalommal nyílt meg hétfőn egy olyan szálloda, amely földtörténeti utazásra invitálja vendégeit.

A nyíregyházi háromszintes Pangea Ökocentrum és Szálloda 38 szobával, konferenciatermekkel, reggelivel, kávézóval, és korlátlan Állatparki látogatással vár mindenkit augusztus 6-tól – olvasható a szálloda Facebook-oldalán. Az itt megszálló vendégeket szeretnék egy ökológiai, ősi hangulatú, Föld körüli utazásra meginvitálni. A hotel minden szobáját más-más állatról nevezték el, és a névhez alkalmazkodik a helyiség berendezése. A hotel vendégei különleges környezetben, zsiráfok, cápák, fehér tigrisek és további 500 faj szomszédságában ébredhetnek.

A Nyíregyházi Állatpark a Modern Városok Program keretében újul meg, ennek a mintegy 7 milliárd forintos projektnek a része volt a Pangea Ökocentrum és Szálloda megépítése több mint 1,6 milliárd forintból. Az állatpark és a Sóstógyógyfürdő fejlesztését célzó komplex beruházás első elemeként a látogatóközpontot adták át 2018 márciusában.

Előkészítés alatt van egy csaknem 4 milliárd forint értékű, a jégkorszak világát bemutató interaktív látványosság. Az Európában egyedülálló állatparki bemutató húszezer évet visszapörgetve mutatja be a mamutot, a kardfogú tigrist vagy a gyapjas orrszarvút. A figurákat úgynevezett animatronic technológiával elevenítenék meg a látogatók előtt, akik a mai sarkvidékek élővilágával is megismerkedhetnek. A különleges jegesmedve-bemutató mellett meg lehet majd nézni a rénszarvasokat és a pingvineket, megépül a hideg tengerek élővilágát bemutató akvárium és egy különleges látogatói vízi út, amelyen a vízen is körbejárható lesz az épület.

A teljes beruházás 2020-ra készül el.

Forrás: turizmus.com

Kép: Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár