Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. November 20. 07:16, hétfő | Helyi

Folyamatosan gyűjtik a lombot Győrben

Folyamatosan gyűjtik a lombot Győrben

Az őszies idő beköszöntével, a szokásosnál később, de megindult a levélhullás Győr közterületein, s ezzel párhuzamosan a Győr-Szol Zrt. megkezdte a lombgyűjtési tevékenységet.

Jelenleg elsősorban a lombos fákkal szegélyezett közutakon, járdákon zajlik a munka.

A Győr-Szol Zrt. megkezdte a város közterületein található fák lehullott lombjának takarítását. A munka azokban az utcákban indult, amelyekben nagyobb, idősebb fák találhatóak, ezeken a szakaszokon tűntek fel először a közszolgáltató gépei és munkatársai. Hat nagy teljesítményű lombszívó és seprő autó járja a várost, 4-5 fős csoport kíséri a gépeket, kézi erővel is segítik a gyűjtést. A lombgyűjtő brigádok az elmúlt időszakban Révfaluban, Sziget-Újvárosban, a belvárosban, Marcalváros I-II-n és Nádorvárosban dolgoztak. A zöldterületeken a nyáron fűnyírásra használt, de a lomb hatékony összegyűjtésére is alkalmas, többfunkciós kisgépek is dolgoznak.

A levélhullás a korábbi évekhez képest később kezdődött, az fák lombvesztése várhatóan az első fagyok után válik igazán intenzívvé. A lombgyűjtési program összeállításánál a Győr-Szol kiemelt figyelmet fordít azokra a területekre, ahol gyalogosközlekedés, járműforgalom zajlik. Az utcai sorfákkal szegélyezett részeken korábban és nagyobb gyakorisággal végzik a munkát, mint a fákkal övezett zöldterületeken, ahol később kezdődik meg a gyűjtés.

Az egyszerre, nagy mennyiségben lehulló leveleket a város teljes területéről nem lehet egy-két nap alatt összegyűjteni és elszállítani. A közszolgáltató dolgozói valamennyi érintett városrészbe eljutnak, az előre meghatározott program teljesítésének időszakában a lakosság türelmét kérik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.