Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. December 20. 10:30, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Szol Zrt.

Folytatódik a platánok metszése Győrben

Folytatódik a platánok metszése Győrben

A GYŐR-SZOL Zrt. szakemberei 2010-ben kezdték el Győrben a Damjanich utcai platánok csonkolásos metszését. Közel 60, az 1950-es évek elején ültetett fa gondozásáról van szó.

A beavatkozásra azért volt szükség, mert egyre nagyobb problémát okoztak az épületekhez közel nőtt ágak (tető- és homlokzatrongálás, csatornadugulás), illetve az utak feletti űrszelvényekbe belógó ágak. A tavaly megkezdett munka folytatásához dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője saját keretéből biztosított forrást.

Több éves szakmai tapasztalat, hogy ezek a fák jól bírják az ilyen drasztikusnak tűnő beavatkozást. Az előző évi metszést követően jól látható, hogy a fák "élni akarnak", mivel nagy mennyiségű hajtástömeget produkáltak a metszési felületek környezetében. Későbbiekben indokolt lesz ennek a sűrű ágrendszernek bizonyos fokú ritkítása.

Az idei metszés során a GYŐR-SZOL munkatársai figyelnek arra, hogy ahol a vastagabb vázágakon egy-két éves vessző, ág van, azt meghagyják, mivel az ezen lévő rügyek fakadnak először, ami elősegíti a vastagabb ágak alvó rügyeinek fakadását. Tavaly több mint 12 fa metszése történt meg, 2012-ben az utca teljes hosszában megtörténik a metszés. A beavatkozás időigényes, nagy odafigyelést igényel a károkozások elkerülése miatt.

A munkálatok végzése közben többször szükséges a gépjármű és gyalogos forgalom korlátozása, ezért a lakosság és az arra közlekedők türelmét kérjük.

Címkék: Győr-Szol Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.