Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Augusztus 12. 14:21, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Fontos, hogy nemzeti értékeink is helyet kapjanak a Szigeten

Fontos, hogy nemzeti értékeink is helyet kapjanak a Szigeten

Az országkép szempontjából fontos eseménynek nevezte a Sziget Fesztivált szerdán újságírók előtt Rétvári Bence. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Szigetre kilátogató államtitkára szerint ebben a közegben olyan témák is

Az államtitkár elmondta: sok külföldi fiatal jön a Sziget miatt Magyarországra, először ezen keresztül ismerik meg az országot. A politikus különösen fontosnak nevezte, hogy a fesztiválon bemutatkoznak olyan nemzeti értékek, mint a magyar zene és tánc, a kultúra, a magyar tájegységek, a gasztronómia. A kormány legfiatalabb államtitkára szerint ebben a közegben a magyar fiatalokhoz is közelebb kerülhetnek olyan komoly témák, mint az Európai Unió, az állami, kormányzati intézmények, illetve a civil szervezetek által végzett tevékenységek. Ahogy fogalmazott: ma már teljesen más a Sziget, mint például 15 évvel ezelőtt.


Rétvári Bence beszélt arról is: a kormányzat olyan jogszabály-módosításon dolgozik, amely több lehetőséget biztosítana a magyar együtteseknek, illetve a kezdő zenekaroknak. Az államtitkár erről bővebben egyelőre nem kívánt beszélni, annyit mondott, vizsgálják az európai példákat, konkrétumokról ősszel tud majd beszámolni.

Rétvári Bence elmondta: harmadszor jár a Szigeten, elsősorban a hungarikumokat bemutató pavilonokat nézte meg, és a Csík Zenekar koncertjére volt kíváncsi.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.