Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2015. Október 21. 11:11, szerda | Helyi
Forrás: gyor.hu

Forgalmi változás lesz az Eszperantó úton

Forgalmi változás lesz az Eszperantó úton

2015. október 24-től (szombat) útfelújítás miatt egyirányúsítják az Eszperantó utat a Nádor aluljáró és Bartók Béla út közötti szakaszon a Baross híd irányába.

Máthé-Tóth Péter a győri Útkezelő Szervezet szóvivője elmondta, terelőútként a Bartók Béla út – Álmos utca – Tihanyi Árpád út használható. Nem javasolják a Bartók Béla út – Buda utca – Tihanyi Árpád út útvonal használatát, mert a Buda utcában lévő jelzőlámpa zöldidejét nem lehet megnövelni, azt csak a Tihanyi Árpád úti zöldidő terhére lehetne megoldani.

A felújítás során új aszfalt kopóréteget kap a burkolat, a nagyobb süllyedéseket alap szintig kijavítják, új csatornafedlapokat építenek be.

A terelést úgy időzítették, hogy az őszi szünetet érintse - a kisebb forgalmat figyelembe véve. A kivitelezés munkaigénye azonban tovább tart, mint az őszi szünet, ezért azt követően is korlátozásra kell számítani. A kivitelezés várhatóan 3 hetet vesz igénybe.

Az ÉNYKK Zrt. értesíti utasait, hogy a felújítási munkálatok miatt 2015. október 24-től kezdődően – előreláthatólag 3 hét időtartamra a következő változtatásokat vezeti be:

A Győr, autóbusz-állomásra érkező járatok az eredeti útvonalon közlekednek.

Az autóbusz-állomásról induló autóbuszjáratok az alábbi terelőútvonalakon közlekednek.

A Tihanyi Árpád út, kórház megállóhelyet érintő járatok az Eszperantó u. – Bartók B. u. – Álmos u. – Tihanyi Á. u terelő útvonalon haladva, nem érintik Győr, Malomliget megállóhelyet, helyette a Török István út elnevezésű helyi megállóhelyen (trafóház) állnak meg.

A Szigethy A. úton közlekedő járatok az Eszperantó út – Zrínyi u. – Hunyadi u. – Külső Baross u. – Szigethy A. u. terelőútvonalon érkeznek a Szigethy A. út, ABC megállóhelyhez.

A Malom liget megállóhelyet nem érintik, helyette ideiglenesen megállóhely kijelölésre nem kerül.

Mindkét irányba közlekedő járatokra a 7040 vonalon (Íves u. - AUDI – Hűtőház – Aut. áll.) közlekedő autóbuszokról átszállást a Malom-liget megállóhely helyett a Török István út elnevezésű helyi megállóhelyen történő leszállítással biztosítanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 04. 09:11, vasárnap | Helyi

A Nap képe: így váltunk vissza mi

A felvétel csütörtökön délután készült Győrben, szándékosan nem nevezzük meg, melyik áruházban, mert a helyzet sajnos általános.

2024. Augusztus 04. 08:13, vasárnap | Helyi

Különleges programokkal kecsegtet a XXXI. Barokk Esküvő

Idén augusztus 9. és 10. között rendezik meg a Barokk Esküvőt Győr belvárosában.

2024. Augusztus 04. 07:10, vasárnap | Helyi

Új közösségi ház Károlyházán

Közel 88 millió forintból alakítottak ki közösségi házat Károlyházán.

2024. Augusztus 03. 09:15, szombat | Helyi

Módosul a vonatok és a Volánbusz-járatok menetrendje a szombati munkanap miatt

A munkanap-áthelyezés miatt augusztus 3-án, szombaton a pénteki napra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok, valamint módosul a Volánbusz-járatok menetrendje is – közölte a Mávinform.