Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 28. 07:15, szerda | Helyi

Forgalomkorlátozás a Kálóczy téren – Változik a buszközlekedés is

Forgalomkorlátozás a Kálóczy téren – Változik a buszközlekedés is

Nem múlt el nyom nélkül az évvégi áradás, az elmúlt időszakban a megemelkedett talajvízszintek által okozott nyomásnövekedés az elöregedett vezetékeken meghibásodásokat okoztak Győrben, a többi közt a Kálóczy téren is.

A szennyvíz gerincvezeték meghibásodása miatt rekonstrukciós munkák kezdődtek a héten. – közölte a Pannon-Víz. A munkák várhatóan néhány hetet vesznek igénybe.

A felújítás ideje alatt forgalomkorlátozásra és közlekedési változásra kell számítani. A rekonstrukciós munkák miatt lezárták az egyirányú utcát a Széchenyi István Egyetem felől a körforgalom és az idősek otthona közötti szakaszán.

A Kálóczy téren az Idősek Otthona és a Rónay u. közötti részt kétirányúsítják, ami a Rónay Jácint utcáról lesz megközelíthető zsákutcaként.

Változik a buszközlekedés is

A rekonstrukciós munkák miatt ideiglenesen változik a buszközlekedés is, amely a 6-os, 9-es és 29-es járatokat érinti. A forgalomkorlátozás ideje alatt a 6, 9, 29 sz. helyi autóbuszjáratok nem térnek be a Kálóczy térre, helyette a 6 jelzésű autóbuszjáratok Kismegyer irányába, a 9 és 29 jelzésű autóbuszjáratok a Révai Miklós utca irányába a Kálóczy tér – Hédervári út körforgalomban történő megfordulás után a Rónay Jácint utcán keresztül közlekednek. Kimaradó megállóhely a „Kálóczy tér” elnevezésű megállóhely, helyette a „Széchenyi István Egyetem” megállóhelyet tudják használni az autóbusszal közlekedők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.