Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. November 05. 05:30, hétfő | Külföld

Forgalommal szemben ment az autópályán a néni, a temetőbe indult

Forgalommal szemben ment az autópályán a néni, a temetőbe indult

Kilométereken át a forgalommal szemben hajtott az autópályán gépkocsijával egy 77 éves idős asszony Trencsén közelében.

Az őt megállító szlovák rendőröknél azzal védekezett, hogy nagyon sietett, mert épp a temetőbe tartott, ahová még sötétedés előtt szeretett volna odaérni – számolt be honlapján a szlovák rendőrség.

A trencséni nyugdíjas asszony péntek délután az egyik autóutra szeretett volna felkanyarodni, azonban gépkocsijával túlszaladt, és pár kilométerrel odébb felhajtott a D1-es autópályára. Csak épp rossz oldalon, detöbb mint öt kilométer után sem tűnt fel neki, hogy a forgalommal szemben halad.

Állítólag hiába villogtak, dudáltak rá az autók, ő csak ment tovább. Az egyik kamionos, akivel hajszál híján frontálisan karamboloztak, arról számolt be, hogy miközben folyamatosan nyomta a dudát, az idős asszony még szitkozódva vissza is integetett neki, de szerencsére az utolsó pillanatban sikerült a kamion volánját félrerántani, így nem történt tragédia. A szlovák közútkezelő vállalat kamerája rögzítette, ahogy a forgalommal szemben halad fehér gépkocsijával a 77 éves asszony.

A bejelentést követően a szlovák rendőrség azonnal lezárta az autópályát, azonban megállítain az idős asszonyt csak 5 kilométer után tudták, a legközelebbi lehajtónál.

"A 77 éves trencséni lakos, Márta néni több kilométeren át ment gépkocsijával a belső sávon a forgalommal szemben, igaz, nem túl gyorsan. Így csodával határos módon nem történt komolyabb baj. Mellette, az anyósülésen egy 88 éves bácsi utazott." - nyilatkozta a Noviny.sk hírportálnak Elena Antalová, a járási rendőrség szóvivője.

Hozzátette, hogy miután a szlovák rendőröknek sikerült megállítaniuk, Márta néni azzal védekezett, hogy nagyon sietett, és végig azon izgult, hogy még sötétedés előtt odaérjen a közeli temetőbe.

A szlovák rendőrség azonnal bevonta az asszony jogosítványát, arról azonban nem számoltak be, hogy kapott-e egyébb büntetést is az idős nő Szlovákiában.

Forrás: origo.hu

Kép: Szlovák Közútkezelő Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.