Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Augusztus 17. 07:21, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Forgószél pusztított két településen

Forgószél pusztított két településen

Forgószél csapott le a Nógrád megyei Diósjenőn, és tornádószerű vihar söpört végig a Borsod megyei Mezőkövesden is. A fővárosban bokáig ért a víz a hirtelen jött vihar miatt.

 
Diósjenőn háztetőket bontott meg, fákat csavart ki a forgószél, a fák villanyvezetékekre és autókra dőltek. Mezőkövesdet pillanatok alatt lepte meg a fekete tölcsér, diónyi nagyságú jéggel, hatalmas felhőszakadással. A város utcáin hömpölygött a víz, leállt a járműforgalom. Bódvaszilason teniszlabda és tojás nagyságú jég esett.

 
Fél óra alatt elöntötte a délután lezúduló eső Budapest egyes részeit. A II. kerületi Pasaréti téren bokáig ért a víz, mert a csatornahálózat nem tudta elvezetni. A XII. kerületben a Szilágyi Erzsébet fasoron is hömpölygött a csapadék.

 
Az Országos Meteorológiai Szolgálat Közép- illetve Kelet-Magyarországra a legmagasabb, vörös riasztást adta ki. Ezeken a területeken rendkívüli viharok várhatók.

 
Több mint ezer lakásban még mindig nincs áram Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, az éjszakai vihar miatt. Reggel még 12 ezer lakásban nem volt villany. Az E.ON szakemberei egész nap dolgoztak a hiba elhárításán, azt remélik, hogy késő estig mindenhol helyreáll a szolgáltatás. A megyében három házat tett lakhatatlanná az ítéletidő.

 
Tekintsen meg további felvételeket a viharról az Időkép honlapján.

 
hírTV
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.