Városlista
2023. március 28, kedd - Gedeon, Johanna

Hírek

2012. Április 16. 14:21, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Formula-1: a tévéstábok nagy része lemondott a bahreini útról

Formula-1: a tévéstábok nagy része lemondott a bahreini útról

Hiába biztosított a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) mindenkit, hogy biztonságosan le tudja bonyolítani a Bahreini Nagydíjat...

Több jelentős televíziós csatorna máris leszögezte, esze ágában sincs munkatársait elküldeni a forrongó arab országba.

A német Sky, a finn MTV3 és a japán Fuji Tv annak ellenére otthon marad, hogy az elmúlt években elképzelhetetlen volt, hogy egyetlen szabadedzést vagy tesztet is elszalasszanak. „A bahreini helyzet továbbra is áttekinthetetlen – fogalmazott a német Sky egyik szóvivője. – A tüntetések és a letartóztatások mindennaposak az országban. Munkatársaink biztonsága mindenekfelett áll, ezért senkit sem küldünk el Bahreinbe."

A Magyar Televízió részéről Szujó Zoltán riporter és egy operatőr elutazik Szahírba.

A szahíri paddock már csak azért is elég szellős lesz, mert sok médiamunkatárs mellett biztos, ami biztos alapon a versenyzők hozzátartozói, barátnői sem utaznak el a helyszínre. Egyes hírek szerint a Mercedes pilótáinak minden lépését több biztonsági őr kíséri majd, ami arra utal, maguk a versenyzők is tartanak a tüntetőktől.

A világ legnagyobb emberjogi szervezete, az Amnesty International mélységes csalódottságát fejezte ki az FIA döntésével kapcsolatban, szerinte ugyanis fikarcnyival sem jobb a helyzet Bahreinben, mint tavaly volt. A szövetség elnöke, Jean Todt nem hajlandó megszólalni a témával kapcsolatban.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 27. 13:00, hétfő | Sport

Magyar-bolgár - Motivált, becsvágyó csapatot ígér a vendég szakvezető

Mladen Krstajic szövetségi kapitány becsvágyó, motivált bolgár labdarúgó-válogatottat ígért a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

2023. Március 26. 09:47, vasárnap | Sport

Atlétikai VB: Pozitív visszajelzéseket kaptak a szervezők

Pozitív visszajelzésben részesült az augusztusi, budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottsága, miután tájékoztatót tartott a nemzetközi szövetség (WA) legfőbb döntéshozó testületének.

2023. Március 25. 15:58, szombat | Sport

Lőw Zsolt követi Tuchelt a Bayern Münchenhez

A Bayern München labdarúgócsapatánál is Lőw Zsolt lesz Thomas Tuchel vezetőedző egyik másodedzője.

2023. Március 24. 07:02, péntek | Sport

Győzelemmel hangolt az EB selejtezőre a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a vendég észt csapatot a csütörtöki barátságos mérkőzésen, amely Marco Rossi szövetségi kapitány ötvenedik találkozója volt.