Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2010. Április 14. 07:41, szerda | Sport
Forrás: NSO

Formula-1: a koreai pálya lehet a „száguldó cirkusz Balatonringje”

Formula-1: a koreai pálya lehet a „száguldó cirkusz Balatonringje”

Veszélybe került a Formula–1-es Dél-Koreai Nagydíj megrendezése. A jeongami pálya építési munkálatai a vártnál lassabb ütemben haladnak, így elképzelhető, hogy elmarad az idei világbajnokság 17. futama.

 

A német Focus magazin Bernie Ecclestone-ra, a Formula-1 első számú vezetőjére hivatkozva azt írja, hogy az építési munkálatok csúszásai miatt elmaradhat a Dél-Koreai Nagydíj.

 

Ecclestone a Malajziai GP-t követően utazott el Dél-Koreába, hogy személyesen is megvizsgálja a helyszínt, és a látottak nem nyerték el a tetszését. A Focus értesülései szerint a 79 éves sportvezető a napokban dönti el, hogy hivatalosan is törlik-e az október 24-ére tervezett futamot a versenynaptárból.

 

A pályát Hermann Tilke tervezte, de a szokásoktól eltérően a német szakember a kivitelezésben csak tanácsadóként vesz részt. „Először érzem azt egy általam tervezett pályával kapcsolatban, hogy nem készül el időben" - mondta Tielke a lapnak. Amennyiben a Dél-Koreai Nagydíjat törlik a naptárból, akkor 18 futamosra rövidül az idei F1-es világbajnokság.

 

A szervezők korábban azt ígérték, hogy július 5-én fejeződnek be a munkálatok az 5621 méter hosszú, Korean International Circuit névre keresztelt pályán.

 

A probléma Magyarországon is ismerős: a gyorsaságimotoros-világbajnokság versenynaptárából egyszer törölték, egyszer pedig elhalasztották a Magyar Nagydíjat amiatt, hogy a sávolyi pálya nem készült el időben.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.