Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2011. Január 06. 07:45, csütörtök | Sport
Forrás: HírTV

Főszerepben a jég

Főszerepben a jég

Szombaton rendezik az első Balatoni Jégsport Találkozót Balatonfüreden. Jégszörfözők, kite-ozók, fakutyázók, korcsolyázók, sí- és hófutók és hóbiciklizők tartanak bemutatót szombaton a Balatonfüredi Yacht Club előtti jégen. A jég


A rendezvény a január 15-ei jégkarnevál „főpróbája” lesz, ahol hagyományteremtő szándékkal az északi és déli part között kötélhúzást is tartanak, melyet számos más színes program követ. Ilyen lesz például a füredi hagyományőrzők reformkori jégrevüje korhű ruhákban, a jégkarnevál a vendégek által hozott felfújható nyári strandeszközökkel, fáklyás felvonulás, forraltbor-verseny és a farsangi téltemetés – tájékoztatott Kardos Gábor szervező. Január 15-én néhány sportoló az északi partról egészen a déli partig csúszik, emellett pedig öbölátcsúszást is tartanak, mely során a tervek szerint százan Balatonfüredről Tihanyig csúsznak.

A jégsportolók egy honlapot is létrehoztak, az atcsuszas.hu oldalon osztják meg a jéggel kapcsolatos tapasztalataikat és céljuk egy interneten elérhető balatoni jégtérkép létrehozása is, mely az ismert felszín alatti forrásokat, rianásokat, veszélyes helyeket jelöli – tette hozzá a szervező.

A szombati program során egy jégsport-eszköz pályázatot is hirdetnek. Jégen, havon, illetve vízen is haladni képes vitorlás vagy emberi erővel hajtott saját tervezésű és kivitelezésű járművek kitalálására és megalkotására. A legkomolyabbat és a legviccesebbet egyaránt díjazzák és bemutatják a jégkarneválon. (pr)

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:47, csütörtök | Sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 17. 07:51, szerda | Sport

BL-selejtező - Walesi ellenfél vár a Ferencvárosra

A The New Saints lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának ellenfele a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.