Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2011. Január 10. 07:33, hétfő | Kék hírek
Forrás: HírTV

Fosztogatóktól rettegnek Devecserben

Fosztogatóktól rettegnek Devecserben

A betörések miatt korlátozzák a behajtást Devecser vörösiszappal szennyezett, és emiatt bontásra ítélt ingatlanjaihoz, az érintett utcákba csak engedéllyel lehet bejutni. A károsultak tartanak a fosztogatóktól, mivel a házakban maradt é

Devecserben majdnem 300 ház maradt üresen a vörösiszap-katasztrófa után, a bontásra váró városrész most szinte teljesen kihalt. Az épületeken még mindig látszik, hogy meddig ért a veszélyes lúgos folyam októberben.

A városrészt vasárnaptól lezárják a rendőrök, hétvégén is járőröztek és igazoltattak mindenkit, még a helyieket is. „Belépési engedélyt adnak minden itt lakó ember számára, aki beléphet az utcájába. Nem jöhetnek az ismerősök, csak akkor, ha a katasztrófavédelemnek előtte lejelentjük, hogy most jönnek” – mondta Pintér József helyi lakos.

Több épületből nem mertek kiköltözni a lakók, mert féltik az értékeiket a fosztogatóktól.

A város polgármestere azt mondja, a károsultak csak két hónap múlva tudják a megmaradt berendezéseiket kivinni a házakból, ha már megköttették a csereingatlanokra a szerződéseket. „Március elején tudjuk megkezdeni a bontásokat. Szeretném elérni a kormánynál is, hogy a devecseri városgazdálkodási kft. irányítása alatt történjenek ezek a bontások. Ez blokkonként fog történni. Ahol nincsenek bennlakók, vagy ahol még laknak benn vagy van benn érték, azokat a végére akarjuk hagyni, amennyire a lehetőségünk engedi” – nyilatkozta Toldi Tamás Devecser Fidesz–KDNP-s polgármestere.

Az új lakópark helyét már kijelölték a városban, az építkezések még nem kezdődtek el. Eddig mindössze tízen írták alá a szerződést, akik Devecserben akarnak maradni. Új házat 95-en igényeltek, több mint 80 család pedig használt lakás vásárlása mellett döntött. (da)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.