Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2013. Június 06. 09:23, csütörtök | Helyi
Forrás: infogyor.hu

Friss árvízi információk: forgalomváltozás, útlezárások

Friss árvízi információk: forgalomváltozás, útlezárások

A korábban vártnál gyorsabb ütemben áradt a Duna Pozsonynál csütörtökre virradó éjjel, a folyó vízszintje reggel hét óra előtt már csaknem elérte az estére várt 10,2 méteres szintet.

Lezárták a vámosszabadi határátkelőt, az oda vezető 14-es főút forgalmát pedig a Győr-Mosonmagyaróvár összekötő útra terelik. Az 1-es számú főutat a Győrszentiván-Kertvárosnál folyó árvízvédelmi munkálatok miatt a 19-es főút Győr-likócsi csomópontja és a nagyszentjánosi csomópont között lezárták, az autósokat az M1-es autópályára terelik.

A Gönyűn lakók otthonukat Győr felől a 19-es főút - M1-es autópálya - Nagyszentjános útvonalon közelíthetik meg. A Komárom felől érkezők a nagyszentjánosi csomópontnál - lakcímkártyájuk alapján - hajthatnak be Gönyű településre. A többi közlekedőt viszont az M1-es autópályára terelik. Budapest felől az 1-es számú főúton közlekedőket a komáromi közútkezelő a 131-es út érintésével az M1-es autópályára tereli. A forgalom az M19-es út győr-likócsi csomópontjában térhet vissza az 1-es számú főútra. Az 1401-es szigetközi úton, Dunaszeg és Ásványráró között rendőri forgalomirányítás mellett, fél pályán halad a forgalom. A terelés ideje alatt az autópálya érintett szakaszát díjmentesen lehet igénybe venni.

Győr városüzemeltetési társasága lezárta a belvárosi Radó-szigetet az áradás miatt. Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol Zrt. kommunikációs csoportvezetője közölte, hogy élet- és balesetveszély miatt a területre sem gyalogosan, sem járművel nem lehet behajtani az ár levonultáig.

A szigeten tartózkodók a vízpartról a sáros, vizes füvön könnyen becsúszhatnak a vízbe, és a megáradt folyóba fulladhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 09:15, péntek | Helyi

Rengeteg lakás épült megyénkben, de jóval kevesebb, mint tavaly

A KSH legfrissebb jelentése szerint 2023-ban 18 647 új lakás épült Magyarországon, ami 9,2 százalékos visszaesést mutat az előző évhez képest.

2024. Február 23. 08:12, péntek | Helyi

Gombostűvel büntet az ismeretlen tettes

Felháborító esetről számoltak be egy győri Facebook csoportban. Az egyik játszótéren gombostűkkel tűzdelt jutalomfalatokat szórtak el. Egy kutya sajnos evett is belőlük, több mint 20 gombostűt találtak a testében.

2024. Február 23. 07:13, péntek | Helyi

Fákat vágnak ki Győrben, lassulhat a forgalom – mutatjuk, melyik csomópontot érinti

A Pannon Víz szakemberei végeznek munkálatokat.

2024. Február 22. 09:15, csütörtök | Helyi

Új tulajdonosa lett a gönyűi erőműnek

A nemzetközi Veolia Csoport magyarországi leányvállalata, a Veolia Invest Hungary Zrt. megszerezte a gönyűi erőmű 100%-os üzletrészét.