Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. November 24. 14:01, kedd | Helyi
Forrás: infogyor.hu

Fújatnak és ellenőriznek a rendőrök a megyében

Fújatnak és ellenőriznek a rendőrök a megyében

A „Látni és látszani” program keretén belül a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság prevenciós kampánnyal egybekötött ellenőrzés sorozatot indított.

Az elmúlt időszakban a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén több személyi sérüléses és halálos baleset is történt. A további balesetek megelőzése céljából a megyei rendőr-főkapitányság 2015. november 24-én 10.00 órai kezdettel - a 85-ös számú főúton – prevenciós kampánnyal egybekötött ellenőrzés sorozatot kezdett.

Az ellenőrzés fő célja az ittas járművezetők kiszűrése, a gyorshajtások megelőzése, valamint a biztonsági öv használatának kontrollálása volt.

Azoknak a személy- és tehergépjármű vezetőknek, akiket közlekedési ellenőrzés céljából megállítottak a rendőrök - a Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság - olyan eszközöket, tárgyakat adott át, amelyek segítik az utakon haladók balesetmentes közlekedését. Ezek közé tartozott az un. elalvást gátló készülék, amely a sofőröket hangjelzéssel figyelmezteti a fáradtság első jeleire.

A kampányban arra is felhívták a vezetők figyelmét, hogy az őszi időjárás beköszöntével az utakon fokozottan lehet számítani a vadállomány megjelenésére. A vad által okozott balesetek megelőzésére vadriasztó készüléket kaptak a megállított autósok, melynek helyes felszerelését is megmutatták a rendőrök az ellenőrzéskor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?