Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2011. Július 14. 17:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Szol Zrt.

Fűnyírót kapott a Győrújbaráti Gyermektábor

Fűnyírót kapott a Győrújbaráti Gyermektábor

Fűnyírótraktort ajándékozott a GYŐR-SZOL Zrt. a győrújbaráti gyermektábornak. A kitűnő műszaki állapotban lévő, rendszeresen karban tartott Honda típusú, használt gép 20 lóerős, vágószélessége 110-120 centiméter.

Több sebességfokozatban használható, vágási magassága öt fokozatban állítható, váltója automata, csendes üzemelésű. Rendelkezik úgynevezett biztonsági üléskapcsolóval, így ha a vezetője valamilyen okból elhagyja az ülést, a szerkezet automatikusan leáll. Hasonló paraméterekkel rendelkező berendezés új beszerzési ára jelenleg körülbelül 1,3 millió forint.

A győrújbaráti gyermektáborban összesen mintegy 8 hektár területet gondoznak. Az elmúlt időszakban kézi fűnyíróval illetve egy olyan kistraktorral végezték a fűnyírást, amely gyakran meghibásodott, a sok javítás miatt fenntartása gazdaságtalanná vált. A most átadott berendezés ezt váltja ki, így megbízható, korszerű eszközzel nyírhatják a füvet, elsősorban a 2 hektárnyi sík területen. Használatával a fűnyírás ideje lerövidül, és kevesebb költséggel jár. A tábor szűkös költségvetése nem tette volna lehetővé hasonló gép beszerzését, így a GYŐR-SZOL ajándéka nagy segítséget nyújt a jelentős füves terület gondozásához. A gép hivatalos dokumentumait Fehérné Bocska Erzsébetnek, a tábor vezetőjének Somogyi Róbert, a GYŐR-SZOL ingatlangazdálkodási igazgatója adta át, a fűnyírót pedig a helyszínen rögtön ki is próbálta dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, aki az önkormányzat nevében köszönte meg az ajándékot.
 

Címkék: győr-szol

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 09:13, kedd | Helyi

Újabb fokozott ellenőrzés az utakon

Hétfőtől összehangolt közlekedésrendészeti akciót tart a rendőrség.

2024. Május 14. 08:13, kedd | Helyi

Később zár a hivatal

Mától május 21-ig, az adóbevallási határidőig hosszabb nyitvatartással várják az ügyfeleket a NAV ügyfélszolgálatai.

2024. Május 14. 07:11, kedd | Helyi

Szünetel az ivóvízellátás szerdán Ménfőcsanakon

Az Ecker János és Hegymester utcákban hálózat rekonstrukciós munkák miatt május 15-én, szerdán 8:00 és 14:00 óra között az ívóvízellátás szünetel – tájékoztatta a felhasználókat a Pannon-Víz.

2024. Május 13. 09:19, hétfő | Helyi

Amikor rossz helyre kopogtatsz: eltévesztette, a házszámot a betörő

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki betört egy házba, hogy jogosnak vélt vagyoni igényének erőszakkal érvényt szerezzen egy közel 20 cm-es pengével, de tévedésből rossz ingatlanba tört be.