Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2016. Május 27. 18:13, péntek | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város honlapja

FÜRDŐBÉRLETEKET ADOMÁNYOZOTT AZ ÖNKORMÁNYZAT

FÜRDŐBÉRLETEKET ADOMÁNYOZOTT AZ ÖNKORMÁNYZAT

Folytatva az immár 13 éves hagyományt, a győri önkormányzat az időseket, mozgáskorlátozottakat és nagycsaládosokat tömörítő szervezeteknek adott át fürdőbérleteket…

Az idén a tavalyi évhez hasonlóan 35 millió forintot biztosított az önkormányzat a bérletek megvásárlására, amelyből 205 darabot tudunk kiosztani tíz olyan szervezetnek, amelyek révén valóban jó helyre kerül a támogatás. – fogalmazott dr. Somogyi Tivadar alpolgármester. Hozzátette, amikor az önkormányzat elkezdte ezt a fajta támogatást, 100 bérletet biztosított az egyesületeknek, és ez a hagyomány terjedt ki annyira, hogy ma már kétszáznál is több bérletet adnak, és nem csak nyugdíjas, de nagycsaládosokat és mozgásukban korlátozottakat képviselő szervezeteknek is.

Az alpolgármester a Rába Quelle bérleteket a Bezerédj Nyugdíjas Kórus, a Camelot Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesülete, a Szent Anna Otthon, a Nyugdíjasok Győri Érdekvédelmi Egyesülete, a Família Nagycsaládosok Egyesülete, a Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Idősek Klubjai, a Győri Nemzeti Polgári Nyugdíjas Szövetség, az Arrabona Városi Nyugdíjas Egyesület, valamint a Wass Albert Irodalmi és Polgári Klub képviselőinek adta át.

Ez az ajándék azért is nagyon fontos, mert sokan önerőből nem tehetnék meg, hogy látogassák a fürdőt, másrészt pedig mi, idősek ezáltal is érezzük a város törődését.” – fogalmazott a kedvezményezettek nevében köszönetet mondó Bári Olga, az Arrabona Városi Nyugdíjas Egyesület vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 09:13, péntek | Helyi

Indul a pótfelvételi: tavaly a Széchenyi-egyetem rekordot döntött

Július 30-tól indult a pótfelvételi: augusztus 7. éjfélig adhatják le jelentkezésüket azok, akik a július 24-ei ponthatárhúzáson egy intézménybe sem nyertek felvételt.

2024. Augusztus 02. 08:14, péntek | Helyi

Interaktív, játékos módon tanulnak angolul a táborozók

Angol nyelvi tábort tartanak a Generációk Házában, ahol a 4-10 éves gyermekek játékos formában tanulnak angolul beszélni.

2024. Augusztus 02. 07:12, péntek | Helyi

Omlásveszély: tényleg a körbekerítés a megoldás?

Győr három ikonikus épületét is körbekerítették „omlásveszély” miatt. Járdát, illetve parkolót zártak el emiatt.

2024. Augusztus 01. 09:14, csütörtök | Helyi

Vastapssal búcsúztatták a hívek Benkovich Ferenc atyát

Nem elköszönni, hanem megköszönni – ezzel a lelkülettel gyűlt össze a hatalmas tömeg a győri Szentlélek templomban, hogy utolsó miséjén hálát adjanak a plébánosért, akit kényszernyugdíjazott a püspöke.