Városlista
2024. augusztus 8, csütörtök - László

Hírek

2013. Január 28. 11:25, hétfő | Bulvár
Forrás: mno.hu

Gallyakból ácsolt tutaj mentette meg

Gallyakból ácsolt tutaj mentette meg

Egész sereg őrangyal vigyázhatott arra a lengyel férfira, aki Pápua Új-Guineából egy ágakból és botokból eszkábált tutajon jutott el krokodilok és cápák, illetve egy vihar közepette egy észak-ausztrál szigetre.

Ausztrál mentősök találták meg a teljesen legyengült férfit pénteken Saibai-sziget magrove erdejében. A sziget a krokodiloktól és cápáktól hemzsegő Torres-szorosban fekszik.

„Először hallok olyan emberről, aki egy ciklon közepette tutajon átszeli a szorost. Ezt nem ajánljuk senkinek, mert már rendes hajókkal és jó időjárás mellett is nagyon nagy kihívás a sziklákkal és zátonyokkal tarkított szorosban manőverezni” – mondta el Jo Meehan, az ausztrál tengeri mentők szóvivője.

Az ausztrál bevándorlási hivatal igyekszik kideríteni, mi vitte rá a lengyel férfit a nyaktörő utazásra. Az ausztrál sajtó szerint a férfi szerdán indult útnak Sigabadura faluból, amelynek lakói hiába próbálták lebeszélni tervéről.

Egy sajtóértesülés szerint a „tutajost” egy jachtról tették ki Pápua Új-Guineán. Nem ez volt a térségben az első ilyen eset idén: ahogyan arról az MNO is beszámolt, egy, az útirányát megváltoztató óceánjáró kirándulóhajó mentette ki a tengerből a hajótörést szenvedett francia Alain Delord-t.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 08. 07:49, csütörtök | Bulvár

Juhászra támadt egy medve az erdélyi Maros megyében

Juhászra támadt egy medve szerdára virradóra az erdélyi Maros megyében, a férfit a két lábán sebesítette meg a nagyvad - közölte szerdán reggel a Maros megyei hegyimentő szolgálat.

2024. Augusztus 07. 07:59, szerda | Bulvár

Perseidák - A jövő hét elején figyelhető meg a legtöbb hullócsillag

Jövő hétfőn tetőzik a Perseida meteorraj, ekkor figyelhető meg az égbolton a legtöbb hullócsillag - közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 06. 07:57, kedd | Bulvár

Indul Kapu Tibor magyar űrhajós kiképzése Houstonban

Megérkezett Houstonba hétfőre az Axiom Space Ax-4 küldetésének teljes legénysége - köztük Kapu Tibor magyar űrhajós -, hogy megkezdjék kiképzésüket - közölte a houstoni központú cég hétfőn a honlapján.