Városlista
2024. július 30, kedd - Judit

Hírek

2010. December 08. 07:49, szerda | Bulvár
Forrás: Havassy Press

Ganter Advent: a különleges karácsonyi hangulathoz

Ganter Advent: a különleges karácsonyi hangulathoz

Elkészült Rádl Péter és Muck Ferenc két kiváló szaxofonosunk közös lemeze, amely olyan gyönyörű karácsonyi dalokat tartalmaz, amelyek mindenkinek szebbé és különlegesebbé varázsolhatják az advent várakozással teli idejét.

A két muzsikus barátsága régre nyúlik vissza, így az együttzenélés magától értetődő volt akkor, amikor Rádl Péterben megfogalmazódott: karácsonyi albumot szeretne átnyújtani mindazoknak, akik fogékonyak a szaxofon muzsikára és az adventi, karácsonyi melódiákra.

A lemez központi gondolata az ünnep mellett Gánt település, amely Péter szülőfaluja, s ahol a hagyományok élénken élnek az emberek mindennapjaiban, legyen szó zenéről, vagy éppen képzőművészetről. Ennek egyik példája, hogy a borító belsejében egy helybéli képzőművész, Pilingerné Ibolya keze nyomát dicsérő csuhébábú látható – mi mással, mint szaxofonnal – a kezében. Az album egyébként még egy művész alkotásával büszkélkedhet, hiszen a mézeskalács szaxofont egy Budapesten élő keramikus művész, Balogh Ramóna készítette el.

Népszerű karácsonyi dalok, sváb hangulatban

A lemezen olyan népszerű dalok kaptak helyet, mint a Stille Nacht, az O Tennanbaum, a Wiegenlied vagy éppen az Il Silenzio. Persze más egyéb, az advent és a karácsony hangulatához mindenképp passzoló melódiákkal kiegészítve. Így áll össze a teljes repertoár, amely 11 gyönyörű dalt tartalmaz, Rádl Péter és Muck Ferenc csodás szaxofonjátékával bemutatva.

Az előadóművészek emberségét mutatja az a tény is, hogy a 2500 forintos vételárból 500 forintot a gánti Szép Jelen Alapítvány kap, amely a sérültséggel elő gyermekek és fiatalok táboroztatására esküdött fel. Illetve Rádl Pétertől megtudtuk: az összbevételből szülőfaluja óvodáját is támogatni kívánja.

Így aki megszavazza a bizalmat a két zenésznek, nem csak egy csodálatos karácsonyi lemezhez juthat hozzá – amely ideális ajándéknak is – hanem emberségből is jelesre vizsgázik, hiszen adni mindig jobb, mint kapni. A Gánton táborozó gyerekek boldog mosolyai minden pénzt megérnek…

A lemez megrendelhető a ganteradvent@gmail.com címen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 08:06, hétfő | Bulvár

Párizs 2024 - Művészeti igazgató: nem kívánt semmit kigúnyolni a megnyitó

Thomas Jolly, a párizsi olimpiai megnyitóünnepség művészeti vezetője cáfolta, hogy Az utolsó vacsora témája ihlette volna a program Ünnepség című jelenetét, amely ellen a katolikus egyház és jobboldali politikusok tiltakoztak.

2024. Július 28. 10:53, vasárnap | Bulvár

Elsőbálozó balatonfüredi lány lett az Anna-bál szépe

Elsőbálozó balatonfüredi lány, Soós Kriszta Szonja lett a 199. Anna-bál szépe, első udvarhölgye a fővárosi Mihály Angelika, a második udvarhölgye a szintén budapesti Bundschuh Jázmin lett.

2024. Július 25. 07:40, csütörtök | Bulvár

Több mint félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült