Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2010. Június 02. 17:14, szerda | Helyi
Forrás: Független Hírügynökség

Gátszakadások Bőnynél! Rendkívüli vízügyi helyzetet rendelhetnek el

Gátszakadások Bőnynél! Rendkívüli vízügyi helyzetet rendelhetnek el

Támogatja a rendkívüli vízügyi készültség elrendelését a Győr megyei védelmi bizottság és javasolja, hogy a honvédséget is vonják be tesz a bőnyi kárelhár&

A szélsőséges időjárás következtében kialakult helyzet miatt szerda délelőtt rendkívüli ülést tartott a Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság. A testület elnöke a Cuhai-Bakony-ér ismételt vízszintemelkedése és a szerda éjjelre várható tetőzése miatt hívta össze a védelmi bizottságot. Az ülésen meghallgatták a védekezésben érintett és abban részt vevő szervezetek vezetőinek beszámolóit, így az szak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Győr-Moson- Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság, a Magyar Közút Kht. Regionális Főmérnökség és az NTSZ vezetőinek, illetve a Győri Védelmi Bizottság képviselőinek tájékoztatóját.
A helyzet áttekintése után a testület két döntést hozott. Egyrészt támogatja a vízügy kezdeményezését a rendkívüli vízügyi készültség elrendelésére a Cuhai-Bakony-ér áradása miatt. Másrészt a bőnyi polgármester kezdeményezésére a védelmi bizottság javaslatot tesz a Kormányzati Koordinációs Bizottság vezetőjének, hogy 48 órán át 50 katonát vonjanak be a kárelhárítási munkákba - áll a bizottság által kiadott közleményben.
rvíz esetén első, másod, harmadfokú és rendkívüli vízügyi készültséget lehet elrendelni. A rendkívüli készültség a legnagyobb veszélyhelyzet esetén kérhető - mondta a Független Hírügynökségnek Dunai Ferenc a szak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság központi védelemvezető helyettese. Ha ezt elrendelik akkor nagyobb erőkkel védekezhetnek az adott területen, több szervet is bevonhatnak a kárelhárításba például a honvédséget is.

- - -

Szerdán még harminc centit emelkedik a Cuhai-Bakony-ér vízszintje Bőnynél - tudható meg az szak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság közleményéből.

A belterület védelmére ideiglenes védmű kialakítását kezdte meg az önkormányzat az igazgatóság szakmai irányítása mellett. A védekezés jelenleg is tart - írták, jelezve, hogy az éjszakai tetőzés idejére várt vízszint megközelítheti a május 18-19-it, amikor számos ház víz alá került.

Mivel a vízgyűjtő területekre a meteorológiai előrejelzések a következő napokra is csapadékot ígérnek, a vízügyi igazgatóság szakemberei kedden megkezdték a Fertő-tó leeresztését, de csak annyira, hogy a kiszabaduló víz máshol ne öntsön ki.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.

2024. Május 19. 08:16, vasárnap | Helyi

Nyomatékot adnak gyakorlati tudásuknak

Még könnyebb lesz fizikát tanulni a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Az intézmény megkapta ajándékba azt az eszközt, amelyet a tavalyi Alprosys Kreatív Fizikaversenyen használtak a diákok.

2024. Május 19. 07:12, vasárnap | Helyi

Díjat nyert a győri Audi

Azért kapta az elismerést, mert energiaigényének nagy részét megújuló forrásból fedezi.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.