Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Május 09. 08:37, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

Gázszállító szerelvény siklott ki Oroszországban

Gázszállító szerelvény siklott ki Oroszországban

Olajszármazékokat és propángázt szállító szerelvény 51 vagonja siklott ki csütörtökre virradóra az oroszországi Rosztovi területen, a baleset helyszínén hatalmas tűz keletkezett, 27-en megsérültek.

Az időközben pontosított adatok szerint a sérültek közül 11 embert kórházba szállítottak, egyikük állapota súlyos. Testfelületének 20 százaléka megégett - értesült a lenta.ru orosz hírportál.

Az egyik, propángázt szállító vagon berobbant, tűz ütött ki, amely átterjedt más tartálykocsikra. A hét égő vagon közül öt olajjal volt feltöltve, kettőben pedig propángáz volt. Mintegy másfélezer négyzetméteres területen égtek a lángok, és néhány órába telt, míg eloltották a tüzet.

A baleset miatt, amely a Belaja Kalitva nevű állomásnál történt, 2700 embert telepítettek ki a környékről, ugyanis az egyik tartályban lévő vegyi anyagból mérgező gázok szabadultak ki. A Ria Novosztyi orosz hírügynökség a rendkívüli helyzetek minisztériumának illetékesétől úgy értesült, hogy metilén-kloridról van szó.

A hatalmas tűz miatt a közelben lévő három lakóház ablakai kitörtek. A Rosztovi régió kormányzója vezetésével műveleti csoport dolgozik a területen.Oroszországban gyakoriak a tehervonat-balesetek, amelyek többsége a vagonok túlterheltsége és rossz állapota miatt történik.

http://lenta.ru/news/2013/05/09/derail/
http://ria.ru/incidents/20130509/936591529.html

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.