Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Március 29. 07:26, hétfő | Helyi
Forrás: Winkler Csaba

Gépészmérnök-jelöltek találkoznak és versenyeznek Győrött

Gépészmérnök-jelöltek találkoznak és versenyeznek Győrött

Tizenhárom gépészképzést folytató hazai felsőoktatási intézmény a Pannon Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egye

A háromnapos találkozót
2010. március 29-én, hétfőn 9 órakor
dr. Szekeres Tamás, a Széchenyi István Egyetem rektora nyitja meg. A helyszín az egyetem VIP terme (konferencia épület, I. emelet). A verseny eredményhirdetése a Bridge" Győri Egyetemi Hallgatói-Oktatói Klubban március 30-án, kedden 20 órakor kezdődik.
Győr a hazai gépészmérnöki képzés egyik meghatározó központja. Modell értékű a gazdaság-felsőoktatás együttműködésének szervezése, ennek eredményessége. Az egyetem törekvése, hogy a szakma iránt elhivatott gépészmérnök-jelöltek egy képzési fórumon is elmondhassák véleményüket, építhessék kapcsolataikat. A rendezvény a győri egyetem Practing Alapítványa, a Bridge" Győri Egyetemi Hallgatói-Oktatói Klub támogatásával, az Egyetemi Hallgatói nkormányzat Gépészmérnöki Hallgatói Szakbizottsága szervezésében valósul meg. A konferencián, amely egyben szakmai verseny is, a hallgatók az ipari gyakorlatból vett gyártási, gyártástechnológiai és tervezési témákkal, feladatokkal találkoznak. Célunk, hogy modellezzük a hallgatók számára azon problémákat, amelyekkel a diploma megszerzését követően munkahelyükön találkozhatnak. Az itt szerzett tapasztalatok nagyban segítik a résztvevők sikeres munkaerő-piaci elhelyezkedését. A kidolgozott ötletek, a problémák megoldásai már több ízben beépültek a vállalati folyamatokba, s ez mindannyiunk számára gyümölcsöző kapcsolatot jelent" - mondta el Pup Dániel végzős gépészmérnök- jelölt, aki már a negyedik rendezvény főszervezője.
A feladatokat csoportmunkában oldják meg a résztvevők. Minden témán 2-2 csapat dolgozik. A csapatokat vegyesen, több intézményből válogatva alakítják meg a szervezők, ezzel is életszerű helyzetet teremtenek a probléma megoldáshoz.
A találkozó megoldandó feladatait, a díjakat az Audi Hungaria Motor Kft., az Autentik Motor Car Kft., az igm Robotrendszerek Kft., a Jankovits Hidraulika Kft., a Luk Savaria Kft., a Rába Futómű Kft., az SMR Hungary Bt. és a Visiotech Hungary Gépgyártó Kft. adja.
A rendezvény ideje alatt több bemutató, laborlátogatás is színesíti a találkozó programját. Március 28-án, vasárnap 14.30 órától a Győr közeli Dunaszegen dr. Papp Zoltán, a Széchenyi István Egyetem egyetemi docense, technikatörténész stabilmotor gyűjteményét nézhetik meg a gépészmérnök-jelöltek. Március 31-én, szerdán 9 órától a Győri Ipari Park több cégének tevékenységével ismerkedhetnek meg az egyetemisták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.