Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2010. Augusztus 11. 14:45, szerda | Sport
Forrás: NSO

Gera Zoltán az angolokat is megtréfálhatja

Gera Zoltán az angolokat is megtréfálhatja

Egyvalami közös a ma este a Wembley gyepére lépő angol és magyar válogatott tagjaiban: mindegyikük a becsületéért küzd. Amíg azonban a hazaiaknak a vb-kudarcot, a mieinknek a tavasz végi címeres blamát kell valahogy feledtetniük. Egervár

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya ma este a Wembleyben, Anglia ellen mutatkozik be a nemzeti csapat kispadján. A feladat nem ígérkezik könnyűnek, még úgy sem, hogy a háromoroszlánosok háza táján sem felhőtlen a hangulat - a drukkerek és a szakírók még nem bocsátották meg Wayne Rooneyéknak a dél-afrikai kudarcot.

„Vegyük csak sorra azokat az éveket, amelyeket a nagyra becsült klasszisaink, Ferdinand, Beckham, Lampard, Gerrard, Owen játéka fémjelzett. Előbb Glenn Hoddle érkezett a maga sajátos elképzeléseivel, nem volt jó. Következett a játékosait a keblére ölelő nagy Kevin Keegan, vele se jutottunk előrébb. Legyen külföldi kapitány, mondták, de Sven-Göran Erikssonnak sem jutott babér. Vissza a mieinkhez, hirdették, Steve McClarennel is leszerepeltünk. Őt újabb külföldi követte, a mindenhol bizonyító, egyik legfelkészültebb szakembernek tartott Fabio Capello. Szintén bukta. Kérdem én, ki a felelős azért, hogy nincs eredmény? Naná, hogy a játékosok" - mondott ítéletet Steven Howard, a legnépszerűbb angol napilap, a The Sun kolumnistája.  

Ha most a kedves olvasó némi analógiát vél felfedezni az angol és a magyar futball közelmúltbeli történelmében, még ha a dimenzió kétségkívül különbözik is, aligha téved: a Steven Howard felvázolta gondolatsort honi nevekkel is be lehetne helyettesíteni, mint ahogyan az elmúlt évtizedekben mindig, most is a kapitányváltásban látják sokan az előrelépés zálogát.

Egervári első sikerét már elérte a válogatottnál: 10 hónap önkéntes száműzetés után visszatért az együttesbe Gera Zoltán, a Fulham légiósa, aki klubtársa, az angol válogatott Bobby Zamora szerint is megnehezítheti a hazaiak dolgát.

„Gera Zoltánnal kétségkívül jól megértjük egymást a pályán, nagyszerű labdarúgó, technikai képzettsége kivételes, rengeteget tett hozzá a Fulham elmúlt szezonbeli sikereihez - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Zamora. - Benne van a pakliban, hogy gólt szerez ellenünk. Ám nemcsak a gólérzékenysége az erőssége, az előkészítésben is jeleskedik, úgyhogy egy Gera-gólpassztól is tarthatunk, de elég masszív az angol védelem ahhoz, hogy kétségkívül pompás kvalitásai ellenére megakadályozzuk a helyzetbe kerülésben."

A ma esti mérkőzésen várhatóan szerepet kap Koman Vladimir is, akit nagyon jól ismer Egervári Sándor, hiszen a tavalyi U20-as világbajnokságon már együtt értek el sikereket. „Mindig jó olyasvalakivel dolgozni, akit az ember már ismer - vélekedett a Sampdoria légiósa. - Mi az egyiptomi világbajnokságon természetesen elég jól összekovácsolódtunk, de nem szeretném másokkal összehasonlítani, minden edzőnek megvan a maga erénye, Sanyi bácsinak is, amit utánpótlásszinten már az egész világ előtt bizonyított."

Most újabb nagy feladat előtt áll. Ahogy az egész válogatott is.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!

2024. Április 29. 17:22, hétfő | Sport

Ultrabalaton - Rekordok várhatók a 211 km-es versenyen

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.