Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2010. Augusztus 12. 14:45, csütörtök | Sport
Forrás: NSO

Gerrard elbánt a magyar válogatottal

Gerrard elbánt a magyar válogatottal

Barátságos találkozón 2-1-es vereséget szenvedett a londoni Wembley-stadionban a magyar válogatott Anglia ellen. Egervári Sándor először ülhetett szövetségi kapitányként a nemzeti együttes kispadjára, s hét percen keresztül a mennyben

Egervári Sándor első válogatott mérkőzésére készült szövetségi kapitányként, a július közepén posztjára kinevezett szakember rögtön újoncot is avatott az angolok elleni találkozón: a Videoton belső védője, Lipták Zoltán kezdőként futhatott ki a londoni Wembley gyepére. A korábban a Dunaferr-rel és az MTK-val is magyar bajnoki címet szerzett 60 éves mester húzott még egy meglepőt, a bal lábas Dzsudzsák Balázst áthozta a jobb oldalra. Elől Rudolf Gergely, valamint amolyan árnyék ékként Gera Zoltán játszott.


Az angol csapat összeállításában nem volt meglepetés, Capello ugyanúgy betette Lampardot és Gerrardot egymás mellé, mint tette azt a számukra egyértelmű csalódást jelentő dél-afrikai világbajnokságon. Az olasz tréner meghagyta Rooneyt is a kezdőben, pedig a Manchester United támadója kilenc mérkőzés óta gólképtelen volt a háromoroszlános válogatottban.


Nagy nyomás nehezedett az első percekben a magyar csapatra, amely hosszú ideig csak nyomozta a labdát. Rooney már a harmadik percben megvillant, s a magyar kapuba lőtt, ám mindezt lesről tette, így Lannoy játékvezető jogosan érvénytelenítette a találatot. A bizonytalan magyar védők közül Jagielka is majdnem betalált, de csak az oldalháló teherbíró képességét tesztelte. A 13. percben Walcott futotta meg sokadszorra a hozzá képest jelentős sebesség-hátrányban lévő Vanczákot, de középre adását A. Johnson a kapu fölé bombázta. Az első negyedóra végén a magyar csapat is eljutott Hart kapujáig, de Dzsudzsák lövése megpattant Terryn, így az szögletre pattant. Gerának is volt egy veszélyes próbálkozása fél óra elteltével, de a hálóőr ezt könnyedén magához ölelte.


Sikerült tehát kapott gól nélkül megúsznunk az első félidőt, sőt ahogy haladt előre az idő, egyre inkább megnyíltak a lehetőségek a magyar csapat előtt, néhány szép labdajáratásra futotta a mi erőnkből is. Arról pedig, hogy mindkét kapitány egyértelműen felkészülési mérkőzésnek tekinti ezt a találkozót a szünet után győződhettünk meg teljesen, hiszen Capello négy, Egervári pedig három cserét is végrehajtott.


A 62. percben aztán váratlanul vezetést szerzett az Egervári-legénység: Gera ugratta ki remek ütemben Komant, aki balról beadott, de Jagielka beleért a labdába, amely így a gólvonalon túlra pattant (0-1). Legalábbis az asszisztens erről győzte meg a játékvezetőt...


Mindössze hét percig élt a remény, ekkor Gerrard bombagóljával egyenlített a házigazda (1-1), majd újabb négy perc elteltével ismét a liverpooli középpályás vette be Király kapuját, miután az elmélázó magyar védőket megelőzve a hálóba passzolt (2-1).


A felpörgött angolok sorra vezették támadásaikat, Zamora lövése kis híján beakadt a jobb felsőbe. A végén még akadt lehetőségünk az egyenlítésre, de az egyedül kilépő Gera Hartba bombázta a labdát. A szűk vereség elfogadhatónak mondható, ám természetesen, ha van némi hiányérzetünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 07:51, szerda | Sport

BL-selejtező - Walesi ellenfél vár a Ferencvárosra

A The New Saints lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának ellenfele a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.