Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2020. Január 29. 19:05, szerda | Külföld

Gigantikus létszámleépítést tervez a BBC

Gigantikus létszámleépítést tervez a BBC

Mintegy 450 álláshelyet szüntet meg a BBC News annak érdekében, hogy 2022-re elérjék a kitűzött, 80 millió fontos (közel 32 milliárd forintos költségmegtakarítást), írják portálukon.

A BBC News igazgatója, Fran Unsworth azt mondta, az elbocsátásoknak közük van a hagyományos műsorgyártási megoldások elmozdításának a digitalizáció irányába.

"Újra kell gondolnunk a BBC News-t a következő 5-10 éves időtartamra, mégpedig úgy, hogy jelentős megtakarításokat érhessünk el. Erőforrásainkból túl sokat áldozunk a hagyományos, lineáris műsorgyártására, és nem elegendőt a digitálisra" - hangsúlyozta.

A BBC News jelenleg 6000 munkavállalót foglalkoztat, ebben benne van az az 1700 fő, akik az Egyesült Királyságon kívül, a nemzetközi hálózatában végzik munkájukat. A változtatások után az éves működési költség 480 millió font körül alakul majd.

A BBC News számára előirányzott, összesen 80 millió fontnyi megtakarításának az elmúlt négy évben nagyjából sikerült elérni a felét. A másik felét a műsorkészítés átstruktúrálásval, a párhuzamosságok megszüntetésével (számos műsor vagy program külön-külön is feldolgozza ugyanazt a hírt vagy témát) kívánják elérni.

Mindazonáltal, ez a jelzett, 450 munkavállalótól való megválással is jár majd. Ebből 50 munkatársat - ahogy az már 2019 végén világossá vált - a nemzetközi hálózat, a World Service tagjai közül fognak elbocsátani, illetve pozíciójukat megszüntetni.

A BBC 2016-ban jelentette be, hogy 2020-ra mintegy 800 millió fontos megtakarítást szeretének elérni működési költségeiken. Ennek részbeni oka, hogy az utóbbi időben a brit közszolgálati műsorszolgáltatás nézettsége és követettsége csökken, illetve ahogy a BBC tudósítója fogalmaz: "elveszti a kapcsolatot a brit emberekkel". Különösen igaz ez az alacsonyabb társadalmi-gazdasági státuszban élők illetve a 35 alattiak esetében.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - BBC

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik

2024. Május 14. 08:14, kedd | Külföld

Eurobarométer: a fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a közelgő európai parlamenti választásokon

Az európai fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a június 6. és 9. közötti európai parlamenti választásokon, a megkérdezett fiatalok 38 százalékának véleménye szerint a szavazás a leghatékonyabb módszer a véleménynyilvánításra

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén