Városlista
2024. augusztus 7, szerda - Ibolya

Hírek

2014. Március 27. 17:01, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

Gigászi patkány jutott be egy svéd lakásba Stockholmban

Gigászi patkány jutott be egy svéd lakásba Stockholmban

Az óriás a főváros Solna nevű kerületében lakó család konyhájába hatolt be. Kártevőirtókat hívtak, akik nagy méretű csapdát állítottak a patkánynak, így sikerült végezni vele.
Amíg "Ratzilla" a konyhában tartózkodott, még a család macskája sem volt hajlandó bemenni a helyiségbe - számolt be az esetről a BBC hírportálja. A szakértők szerint a szellőzőcsövön át jutott a lakásba, cementen és fán rágta keresztül magát.
A kellemetlenség három hete történt, ám miután készítettek pár fotót emlékbe, a család úgy döntött, nem foglalkoznak vele többet.
Később azonban meggondolták magukat, és megkérdeztek egy portált, nem érdekli-e őket a történet. Miután az oldalon megjelent, a legnépszerűbb svéd napilap legtöbbet megosztott cikke lett belőle.
A médiában rendszeresen megjelenő spekulációk ellenére csak kevés bizonyíték van arra, hogy a patkányok egyre nagyobbakká válnak a fejlett országokban - jegyezte meg a BBC, amely Jan Zalasiewiczet, a Leicesteri Egyetem kutatóját idézve hozzátette ugyanakkor, hogy az állat valójában birkanagyságúra is képes lenne megnőni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 06. 07:57, kedd | Bulvár

Indul Kapu Tibor magyar űrhajós kiképzése Houstonban

Megérkezett Houstonba hétfőre az Axiom Space Ax-4 küldetésének teljes legénysége - köztük Kapu Tibor magyar űrhajós -, hogy megkezdjék kiképzésüket - közölte a houstoni központú cég hétfőn a honlapján.

2024. Augusztus 02. 07:57, péntek | Bulvár

A főpolgármester szerint nincs B terv, a Szajnában kell és lehet úszni

A francia főváros polgármestere szerint nem volt és nincs is más alternatíva, mint a Szajnában rendezni az olimpiai nyíltvízi úszóversenyeit.

2024. Augusztus 02. 07:49, péntek | Bulvár

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát, az Összetartozás temploma az egykori település valamennyi felekezetét képviseli.