Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2010. November 21. 07:55, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Görbicz köszöntötte Borkait: az Audi ETO bejutott a BL középdöntőjébe

Görbicz köszöntötte Borkait: az Audi ETO bejutott a BL középdöntőjébe

Csoportgyőztes lett a női kézilabda Bajnokok Ligájában a Győri Audi ETO KC, miután szombaton este remek védekezéssel 26-21-re legyőzte a vendég Krim Ljubljanát. A fontos találkozót "törzshelyén" tekintette meg Borkai Zsolt, a Mag

Mint a város vezetője a ViaSat3 csatornának elmondta, tervezik egy multifunkcionális csarnok építését, amely új otthona lehet a helyi csapatnak. Borkai amúgy rendszeres nézője a klub meccseinek.

Az már korábban eldőlt, hogy a vasárnap egymással játszó két gárda jutott a középdöntőbe, már csak a csoport első helye és a vele járó kedvezőbb sorsolás volt a tét. Ehhez az ETO-nak pontot kellett szereznie.

Parádés védekezéssel kezdett a Győr, Lunde még büntetőt is fogott, így csak a 8. percben dobta első gólját a Ljubljana. Ugyanakkor a vendégek sem zártak rosszul, emiatt negyedóra elteltével csupán 5-4 állt az eredményjelzőn. Mivel "lefagyott" a hazaiak góltermése, Konkoly Csaba vezetőedző időt kért, ettől gyorsabbá vált a játék. 9-5-nél Görbicz büntetőből arcon dobta a rivális kapust, akit le kellett cserélni. Aztán a Krim szintén időkéréssel próbált javítani játékán, és a félidő végére felzárkózott.

A szünet nem tett jót a színvonalnak, a folytatásban sok volt a hiba. Majdnem egyenlített a Krim, de az ETO előbb kapta el a fonalat, ennek köszönhetően a 39. percre 16-10-re meglépett. Megtört az egyre fáradtabb alakulat benyomását keltő szlovén bajnok, amely aztán időkéréssel se tudta megfékezni a hazaiak lendületét.

Negyedórával a vége előtt 19-13 volt az állás, a hazaiak pedig a továbbiakban arra törekedtek, hogy a különbség ne apadjon. Ez a tervük majdnem sikerült.

A középdöntőben a Győr - mint csoportelső - egy másik csoportelsőt, valamint két csoportmásodikat (de nem a Ljubljanát) - kapja a keddi sorsoláson.

Női BL, 6. forduló, D csoport:
Győri Audi ETO KC - Krim Ljubljana (szlovén) 26-21 (11-9)

Vasárnap:
Podravka Koprivnica (horvát)-Zvezda Zvenyigorod (orosz) 17:15 ó
Az állás:
1. Győr 10 pont/6 mérkőzés, 2. Ljubljana 8/6, 3. Zvenyigorod 4/5, 4. Koprivnica 0/5
Az első két helyezett jutott a középdöntőbe, amelynek sorsolását kedden tartják Bécsben. A harmadik helyezett Zvenyigorod a KEK nyolcaddöntőjében folytatja szereplését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.

2024. Szeptember 07. 08:14, szombat | Helyi

Kétszáz kiállító az idei Gazdanapokon

Közel 200 kiállítóval várják szombatig a látogatókat a 37. Bábolnai Gazdanapokon.

2024. Szeptember 07. 07:11, szombat | Helyi

Őszi nyitvatartás a pannonhalmi főapátságban

A turistafőszezon lezárultával a pannonhalmi főapátság nyitvatartása is őszi üzemmódra állt át, amely lényegében a tavaszinak felel meg. A legfontosabb, hogy hétfőn ne akarjuk látogatni a monostort!

2024. Szeptember 06. 09:13, péntek | Helyi

Katonás rend a női kéziseknél (VIDEÓ)

A 2024/25-ös évadnak hat új igazolással a soraiban nekivágó Győri Audi ETO KC csapata a hagyományoknak megfelelően csapatépítő programon vett részt.