Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Március 31. 09:15, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

Görbicz: "Májusban szeretnék csapatom és a válogatott rendelkezésére állni!"

Görbicz: "Májusban szeretnék csapatom és a válogatott rendelkezésére állni!"

Görbicz Anita mosolyog. A porcsérüléséből lábadozó világklasszis a SportHirado.hu-nak bevallotta, hogy boldog, mert nemsokára ismét kézilabdázhat. A Győr világklasszisa beszám

A csinos sportoló számára fontos a nőiesség, a magassarkú cipőkhöz és a szurkolókhoz való viszonyáról is ejtett néhány szót, egyszóval kicsit talán jobban megismerhettük Görbicz Anitát - a pályán kívül is.

Görbicz Anita jövő héten klubcsapatába, májusban pedig a magyar női kézilabdaválogatottba tér vissza. Addig is Győr a Békéscsabával, Mátéfi Eszter tanítványai pedig Svédországgal néznek szembe.

Tegnap már a csapattal edzettem, de még éreztem, hogy nincsen minden teljesen rendben - mondta Görbicz Anita a hvg.hu-nak. - Tavaly egy keresztszalag szakadás volt a térdemben, amire most rájött egy porcsérülés, emiatt nem játszhatok. Jövő héten azonban már szeretnék pályára lépni a klubcsapatomban, de óvatosnak kell lennem a terheléssel."

A játékos egyelőre biztosan nem játszhat a svédek elleni Európa-bajnoki selejtezőn, Mátéfi Eszterrel együtt végül úgy döntöttek - kizárólag egészségügyi szempontokat figyelembe véve -, hogy még nem vállalja a játékot. Májusban már szeretnék a válogatott rendelkezésére állni, akkor lesz még egy megmérettetésünk. Az Európa-bajnokság még nagyon messze van, de úgy érzem, hogy meglepetést okozhatunk."

Görbicz szerint a kínai világbajnokságon elért kilencedik hely annyira azért nem jó, az Eb-n ennél jobb eredményt vár. Minket anno egy kilencedik hely után biztosan nem így fogadtak volna - mondta a 2005-ben a világ legjobb kézilabdázójának választott irányító. - Ez a csapat azonban még fiatal, én is bízom abban, hogy a nagy eredmények még előttünk vannak."

A Győri Audi ETO KC csapatánál jelenleg Tomori Zsuzsanna távozása okozta a legnagyobb visszhangot. Tomorinak jó volt a kapcsolata a játékostársaival - mondta szűkszavúan Görbe. - Szerintem most elmegy egy magyar klubhoz edzeni, ez tűnik logikusnak, de hogy utána hogyan dönt - itthon marad-e, vagy külföldre igazol - azt nem tudom én sem."

A győri női kézilabdacsapat a Békéscsabával néz szembe a kézilabda NB I rájátszásában, mely a szezon végéig tartó és ma aláírt szponzorációnak köszönhetően az Arany szok Liga nevet viseli. A magyar női kézilabda-válogatott április elsején és negyedikén játszik Európa-bajnoki selejtezőt Svédország nemzeti csapatával.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.