Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2010. December 01. 09:15, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

Górcső alatt az ünnepi fények: adventkor is vizsgálódó fogyasztóvédők

Górcső alatt az ünnepi fények: adventkor is vizsgálódó fogyasztóvédők

Hiányos figyelmeztető feliratok és néhány apróbb hiba - egyelőre mindössze ilyen és hasonló szabálytalanságokkal találkoztak Győrben a fogyasztóvédelmi felügyelőség munkatársai. Az ellenőrök karácsonyig főként az ünnephez kötőd

Kedden az egyik győri barkácsáruházban végeztek próbavásárlást a fogaysztóvédelmi felügyelőség munkatársai. Kül- és beltéri fényfüzéreket, izzósorokat tettek a kosárba, közben pedig a feliratokat ellenőrizték.

A tudatos vásárlóknak érdemes megnézni a műszaki cikkek csatlakozóját is, és még a fizetés előtt kipróbálni a terméket. Az elmúlt évekhez képest egyébként eddig sokkal jobb tapasztalataik vannak a fogyasztóvédelmi ellenőröknek. Kevesebb a szabálytalanság, a kereskedők nagyrészt betartják az előírásokat.

A fényfüzéreken kívül a karácsonyi akciós termékek árát is ellenőrzik decemberben. Nem a büntetés a cél, így először csak felszólítják a szabálytalankodót. A visszaesőknek 15 ezertől milliós nagyságrendig terjedhet a bírság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.

2024. Szeptember 08. 07:13, vasárnap | Helyi

Szobrot állítottak szülőfalujában a hősi halált halt győri szerzetesnővérről

Életnagyságú bronz szobrot állítottak Mária Sebalda nővér tiszteletére szülőfalujában Érsekvadkerten. A Győrben hősi halált halt ápoló így halála után 79 évvel később végre hazatért.

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.

2024. Szeptember 07. 08:14, szombat | Helyi

Kétszáz kiállító az idei Gazdanapokon

Közel 200 kiállítóval várják szombatig a látogatókat a 37. Bábolnai Gazdanapokon.