Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 24. 08:35, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír/Győrplusz.hu

Görög László és Balázs Péter is Győrben rendez az új színházi évadban

Görög László és Balázs Péter is Győrben rendez az új színházi évadban

Újdonság, hogy az előadásokat blokkosítják, azaz hetekig egy új darabot játszanak. Így a közönség gyakorlatilag egy időben láthat egy-egy darabot, a nézők frissiben oszthatják meg egymással színházi élményeiket.

Az sem utolsó szempont, hogy a díszleteket nem kell naponta építeni, bontani, egyszerűbbé válik a színészek egyeztetése is - írja a Győrplusz.hu.

A színház vezetése a szereposztáskor elsősorban a helyi színészekre számít, olyanokra, akik régóta Győrben dolgoznak, s képesek több szerepben is maradandót alkotni.

A napokban a színpadi munka is elkezdődik, a Hajmeresztő című krimi-komédiát próbálják majd a szereplők Görög László rendezésében. A bemutató a Kisfaludy-teremben lesz október 15-én. Az évad első előadása szeptember 11-én az Equus, amely elnyerte a Thália Színház idei Rivalda fesztiváljának közönségdíját.

Egy nap a kulisszák mögött szlogennel ismét nyílt napot hirdet a teátrum. A színházrajongókat szeptember 15-én, csütörtökön várják izgalmas programokkal. Az érdeklődők többek között sétát tehetnek a függöny mögötti világban, megismerhetik az épület titkos helyiségeit, személyesen találkozhatnak a színészekkel.

A Vörös Pimpernel című musical nagy sikerű előpremierje június 18-án volt, az „igazi" premierre szeptember 24-én kerül sor. Novemberben kerül színpadra Szomory Dezső klasszikus, századfordulós színműve Györgyike, drága gyermek címmel. Ács János rendezésében. Decemberben a vígjáték-irodalom legnagyobbjának, Neil Simonnak Pletykafészek című bohózatát tűzi műsorra a színház, Balázs Péter rendezésében.

Az évad második felében, vagyis 2012-ben Háy János A Gézagyerek című kortárs magyar drámáját viszi színpadra Forgács Péter, majd Bizet Carmenje próbálja elnyerni a győri közönség kegyeit. Az évad zárásaként egy musical, Fenyő Miklós és Tasnádi István Aranycsapat című, közös előadása röpíti vissza a nézőket 1954-be.

A Kisfaludy-teremben Kszel Attila Al Addin című darabja a családoknak kínál színházi élményt decembertől. Örkény Tóték című művét ezúttal Funtek Frigyes viszi színpadra. Műsoron maradnak az előző évad sikerdarabjai, a Csárdáskirálynő, az Equus, a Mária evangéliuma, a Tizedes meg a többiek, valamint az Ágacska mesejáték. S persze a Portugál, amelyért már négy éve rajong a közönség.

Az épületben megtörténtek a szokásos, nyári felújítások, karbantartások, idén a legnagyobb feladat a színpad megújítása volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.