Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Január 16. 09:40, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Gundel Takács kapta Győrben a 2011 médiaszemélyiségének járó elismerést

Gundel Takács kapta Győrben a 2011 médiaszemélyiségének járó elismerést

Győrben rendezték meg január 14-én a kilencedik Médiabált, ahol újságírók titkos szavazatai alapján a 2011. Médiaszemélyisége díjat Gundel Takács Gábor kapta.

A Médiabált a Kisalföld napilap újságíróinak, szerkesztőinek kezdeményezésére, a helyi sajtó összefogásával kilenc éve rendezték meg először. Azóta a bál az ország legnagyobb társasági összejövetelévé vált.

Hagyományok szerint a gazdasági szféra, a művészvilág és a média munkatársainak összejövetele előtt választják meg az előző év médiaszemélyiségét, amelyet a Széchenyi István Egyetem bálteremmé varázsolt sportcsarnokában adnak át. Eddig ezt a díjat, többek között, Geszti Péter, Friderikusz Sándor, Vágó István, Szellő István, D. Tóth Kriszta is megkapta.

Idén a bál a 145 évvel ezelőtt megtörtént Kiegyezésre, az aranykorszak kezdetére emlékezett. A győri eseményen nem csak a színpadon voltak sztárok. A nézőtéren ott ült Papadimitriu Athina, Charlie, és a fellépése előtt Balázs Klári, Korda György, Gönczi Gábor, Tóth Gabi. A helyi sajtó nevében Szammer István, a Lapcom ügyvezetője, az ország legnagyobb báljának helyet adó város nevében Borkai Zsolt polgármester, az országos sajtó képviseletében pedig Cserháti Ágnes, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap szóvivője és kommunikációs igazgatóhelyettese köszöntötte a megjelenteket. A jótékony bál célja, hogy segítsen fiatal pályakezdő, és támogasson életutat bejárt idősebb médiamunkásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.

2024. Május 18. 08:13, szombat | Helyi

Pünkösdvasárnap is lesz régiségvásár a Tarcsayn

Ha esik, ha fúj, egy biztos, havonta egyszer megtartják a bolhapiacot a győri Tarcsay utcában. Nem lesz ez másként Pünkösdkor sem.

2024. Május 18. 07:13, szombat | Helyi

Vajon ki lesz hazánk legerősebb tűzoltója?

Ismét TFA Szombathelyen, június 21-én! A megmérettetés emberfeletti küzdelemben dőlhet el.

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.