Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Október 13. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Így tartsuk karban a vízóránkat

Így tartsuk karban a vízóránkat

Karbantartási és takarékossági tippeket oszt meg a fogyasztókkal a Somogy Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége. A hivatal a következő hónapokban részletesen tájékoztat a a víz-, gáz-, villamos energia - szolgáltatásokkal kapcsolatos jogokról és kötelezettségekről is.

Első alkalommal a vízmérők karbantartásával kapcsolatban ad néhány hasznos tanácsot, tudnivalót a hatóság:

- Jó, ha tudjuk, hogy a családi házak vízóra aknájában található bekötési vízmérőt, ismertebb nevén főmérőt illetően – bár az a szolgáltató tulajdonát képezi – a fogyasztónak is vannak kötelezettségei.

- A fogyasztó köteles megvédeni a mérőt a fagytól, lehetővé kell tennie a leolvasást, a sérülést jelezni a vízműnek, továbbá felelős a plombák sértetlenségért is. Ha tehát sérül a mérőórán a zár vagy rongálódik az óra és ebben a fogyasztót mulasztás terheli, az óra cseréjét, pótlását, hitelesítési költségeit meg kell térítenie.

- A tél közeledtével – a fagy elleni védelem érdekében – célszerű a vízmérőakna felületét megfelelő szigeteléssel, például hungarocell borítással ellátni, továbbá az aknafedél illeszkedését, megfelelő zárását ellenőrizni.

- A fagykárok és a vízelfolyás megelőzése érdekében a téli időszakban nem használt nyaralók esetében ne feledkezzünk meg a víztelenítésről sem-íja a Somogy Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség közleménye.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.