Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2011. Augusztus 31. 07:41, szerda | Belföld
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar

Gyakori a meleg katonák bántalmazása

Gyakori a meleg katonák bántalmazása

Izraeli hadseregben készült vizsgálat szerint a meleg katonák felét éri fizikai vagy szóbeli bántalmazás szexuális orientációja miatt. A haderő 1993 óta engedi, hogy az alakulatok tagjai nyíltan vállalják másságukat.

Az Israeli Gay Youth által végzett felmérés szerint, bár a haderő lassan húsz éve engedélyezi, hogy a homoszexuális katonák nyíltan vállalják másságukat, az izraeli haderő kötelékeiben még mindig magas a szexuális orientáción alapuló visszaélések aránya. A meleg és leszbikus katonák megkérdezésével készült vizsgálat szerint 40 százalékuk tapasztalta, hogy szóban becsmérlik másságukat, és 20 százalékuk tapasztalta, hogy ezek a megnyilvánulások tettlegességig fajulnak. A vizsgálat szerint a meleg katonák 63 százaléka csak a civil életben, 32 százaléka szolgálatban is vállalja szexuális érdeklődését.

A megkérdezettek 45 százaléka mondta, hogy a homofób megnyilvánulások gyakoriak egységében, ennek aránya a harcoló csapatoknál még magasabb, 59 százalékos. A katonák közel fele az ilyen megjegyzéseket hallva ignorálják ezeket, bő harmaduk "tréfának" veszi, és csak 13 százalék hajlandó vitába szállni ezekkel.

A felmérést végző szervezet szerint az izraeli hadsereg az egyik legnyitottabb katonai szerv világszerte, de még mindig lenne mit tenniük azért, hogy a másságukat vállaló katonáik elfogadóbb környezetben végezzék hivatásukat.

Címkék: felmérés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 09:48, péntek | Belföld

KSH: áprilisban 4 millió 749 ezer volt a foglalkoztatottak száma

2024. Május 24. 08:02, péntek | Belföld

Orbán Balázs: Magyarország nagy dolgokra hivatott és nagy dolgokat fog tudni elérni

Orbán Balázs reméli, új könyvének köszönhetően kiderül, hogy a jelenlegi nehéz helyzet, a háború és a \"háborús készülődés\" ellenére Magyarország \"nagy dolgokra hivatott és nagy dolgokat fog tudni elérni\".

2024. Május 24. 08:00, péntek | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: megtalálták a negyedik áldozat holttestét

Megtalálták a Verőcénél történt hajóbaleset negyedik áldozatának holttestét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 23. 18:28, csütörtök | Belföld

Comic Con őrület Budapesten: Rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát

Óriási sikerrel zárult a hétvégi Budapest Mastercard Comic Con, amelyre minden eddiginél többen voltak kíváncsiak. A kétnapos eseménysorozaton 25.756 látogató vett részt, amely a tavalyi látógatószám közel kétszerese.