Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2010. Január 07. 18:20, csütörtök | Helyi
Forrás: Winkler Csaba

Gyászol a Széchenyi István Egyetem: életének 70. évében elhunyt dr. Oláh Ferenc

Gyászol a Széchenyi István Egyetem: életének 70. évében elhunyt dr. Oláh Ferenc

Megrendülten tudatjuk, hogy életének 70. évében elhunyt DR. OLH FERENC ny. főiskolai docens, okl. villamosmérnök, okl. irányítástechnikai szakmérnök, egyetemünk egykori Vezeték N&

Gyászol a győri egyetem

A HAJS NAVIGTOR UTOLS TJA
Az életének 70. évében elhunyt dr. Oláh Ferenc 1976-tól napjainkig a közlekedéstechnika, a közlekedési navigációja témakörhöz tartozó szaktárgyakat tanította a győri mérnök-jelölteknek, főként a hajózási, a közlekedésmérnöki szakosoknak. Hallgatói szemléletes és színes előadásmódú, segítőkész tanárként ismerték meg, aki a műszaki tudomány mellett a művészetpártolást, a filozófiát és a horgászást, mint hobbit is a szakmai munka hatékony kiegészítő eszközének tartotta. Dunai pontyhalászlé készítésében a legnagyobb hagyományok szerinti ízeket hozta be a szakestekre, s hallgatói körében e területen is méltán vált jeles személyiséggé.
- A közlekedéstechnika, a navigáció tárgyak ismeretanyaga jól körülhatárolható, de folyamatos változásban van. Ez egy igazi reália - mondta oktatói munkájára Oláh docens úr, aki "másik énje" szerint, a szellemtudományok művelőjeként, művészetpártolóként is tekintélyt, elismerést szerzett. Ezt a filozófiai, a spiritualitás, a meditáció, a reinkarnáció témakörben írott esszé kötetei mellett "Arcképes miniatűrök" című könyve is jelzi. A műnek már az alcíme is beszédes "kis történetek neves emberekről". Természetesen a navigáció, mint a történelmi parabola megjelenítője sem hiányzik az anekdotikus, elgondolkodtató történetek közül. "II. Ramszesz legyőzött hat királyt, akiket rabságban tartott. Egyszer, amikor éppen kocsiját húzták, a hat király közül az egyik csak a kerekeket nézte. - Azt nézem, hogy amelyik része a keréknek fenn van, az lefordul, s amelyik alul van, az fölmegyen - felelte II. Ramszesz kérdésére a rab király. II. Ramszesz elmélkedvén ezen feleleten, azonnal felszabadította a fogoly királyokat és mindegyiket nagy becsülettel saját országukba visszabocsátotta."
Az öregdiákok, a mai hallgatók, oktatók körében nagy elismerést, tiszteletet szerzett dr. Oláh Ferenc főiskolai docens emlékét kegyelettel megőrizzük!

Széchenyi István Egyetem


Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 09:15, péntek | Helyi

Rengeteg lakás épült megyénkben, de jóval kevesebb, mint tavaly

A KSH legfrissebb jelentése szerint 2023-ban 18 647 új lakás épült Magyarországon, ami 9,2 százalékos visszaesést mutat az előző évhez képest.

2024. Február 23. 08:12, péntek | Helyi

Gombostűvel büntet az ismeretlen tettes

Felháborító esetről számoltak be egy győri Facebook csoportban. Az egyik játszótéren gombostűkkel tűzdelt jutalomfalatokat szórtak el. Egy kutya sajnos evett is belőlük, több mint 20 gombostűt találtak a testében.

2024. Február 23. 07:13, péntek | Helyi

Fákat vágnak ki Győrben, lassulhat a forgalom – mutatjuk, melyik csomópontot érinti

A Pannon Víz szakemberei végeznek munkálatokat.

2024. Február 22. 09:15, csütörtök | Helyi

Új tulajdonosa lett a gönyűi erőműnek

A nemzetközi Veolia Csoport magyarországi leányvállalata, a Veolia Invest Hungary Zrt. megszerezte a gönyűi erőmű 100%-os üzletrészét.