Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Január 21. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Gyereke stresszes az iskolában? - Így segíthet neki

Gyereke stresszes az iskolában? - Így segíthet neki

Az iskolai dolgozatok, a házi feladatok elvégzése, a felelésektől való félelem, a tanórák utáni plusz foglalkozások, szakkörök stresszessé tehetik a gyerekeket, pláne ha még emellé a társaik révén kiközösítés is párosul. Szülőként hogyan segíthet gyermekének leküzdeni a szorongást? Kiderül a Fox News cikkéből.

A stresszes, szorongó gyerekek gyakran produkálnak viselkedésbeli zavarokat és hangulatváltozásokat. Valószínűleg ingerlékenyebbek, többet sírnak, bizonytalanak érzik magukat. Panaszkodhatnak fejfájásra és gyomorbántalmakra, étvágytalanságtól és álmatlanságtól küzdenek.

Győződjön meg róla, hogy reggel rendben indul a nap, legyen egy megszokott menetrendje az iskolába indulásnak. Fektesse le időben gyermekét, ugyanis azok, akik eleget alszanak, kevésbé válnak ingerlékennyé.

A mély lélegzés, a relaxációs, izomlazító gyakorlatok és a pozitív gondolkodás bizonyítottan csökkentik a stresszt.

Tartson mértéket, ne engedje gyerekének, hogy mindenféle szakkörre eljárjon délutánonként, mert ezzel a kötelességek is nőnek, ráadásul kevesebb ideje lesz a házi feladatokat elvégezni, készülni a dolgozatokra, így értelemszerűen stresszesebb is lesz. Szülőként fontos, hogy ossza meg tapasztalatait akár a tanárokkal, akár más szülőkkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.