Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2018. Május 15. 07:41, kedd | Külföld

Gyerekekre fogott fegyvert egy férfi Sao Paulo-ban

Gyerekekre fogott fegyvert egy férfi Sao Paulo-ban

Az eset szombaton történt Brazíliában, egy Sao Paulo-i iskola előtt. A szülők és a gyerekek anyák napi ünnepségre érkeztek, az utcán állva várták, hogy az iskola kinyisson.

Térfigyelő kamera rögzítette a pillanatot, amikor a 21 éves Elivelton Neves Moreira egy iskola előtt előrántott egy fegyvert, amit az ott álló gyerekekre és szüleikre fogott. Ki akarta rabolni őket.

Az egyik édesanya, a 42 éves Katia da Silva Sastre azonban gyorsan reagált, elővette a táskájából a pisztolyát és lelőtte a támadót. A kétgyerekes édesanya ugyanis egy szolgálaton kívüli rendőr volt.

A férfi a lövéstől hanyatt esett és a mellkasát fogta. A rendőrnő ekkor félrelökte a férfi fegyverét, majd felvette a földről.

Mindezt a térfigyelő kamera is rögzítette.

A férfit kórházba vitték, ahol azonban később belehalt sérüléseibe - írja a Daily Mail.

Forrás: origo.hu

Kép: hirek.ma

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.