Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2018. Május 15. 07:41, kedd | Külföld

Gyerekekre fogott fegyvert egy férfi Sao Paulo-ban

Gyerekekre fogott fegyvert egy férfi Sao Paulo-ban

Az eset szombaton történt Brazíliában, egy Sao Paulo-i iskola előtt. A szülők és a gyerekek anyák napi ünnepségre érkeztek, az utcán állva várták, hogy az iskola kinyisson.

Térfigyelő kamera rögzítette a pillanatot, amikor a 21 éves Elivelton Neves Moreira egy iskola előtt előrántott egy fegyvert, amit az ott álló gyerekekre és szüleikre fogott. Ki akarta rabolni őket.

Az egyik édesanya, a 42 éves Katia da Silva Sastre azonban gyorsan reagált, elővette a táskájából a pisztolyát és lelőtte a támadót. A kétgyerekes édesanya ugyanis egy szolgálaton kívüli rendőr volt.

A férfi a lövéstől hanyatt esett és a mellkasát fogta. A rendőrnő ekkor félrelökte a férfi fegyverét, majd felvette a földről.

Mindezt a térfigyelő kamera is rögzítette.

A férfit kórházba vitték, ahol azonban később belehalt sérüléseibe - írja a Daily Mail.

Forrás: origo.hu

Kép: hirek.ma

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:00, szerda | Külföld

Az Európai Bizottság folyósította Kijevnek a hitelkeret első részletét

Az Európai Bizottság kedden csaknem 4,2 milliárd eurót folyósított Ukrajnának az ukrán hitelkeret első részleteként - közölte a brüsszeli testület.

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Külföld

A vártnál jelentősebben romlott az augusztusi német gazdasági hangulatindex

Romlott a ZEW német gazdaságkutató intézet augusztusi, Németország következő hat hónapjára vonatkozó gazdasági hangulatindexe, az elemzők által becsültnél lényegesen nagyobb mértékben.

2024. Augusztus 13. 08:02, kedd | Külföld

Az Egyesült Államok szerint a héten számítani lehet iráni támadásra Izrael ellen

Az Egyesült Államok értékelése szerint ezen a héten számítani lehet Irán és hozzá kapcsolódó fegyveres szervezetek részéről Izrael elleni támadásra