Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Január 30. 12:03, vasárnap | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Gyerekkel a hátsó ülésen menekült a rendőrök elől az ittas férfi

Gyerekkel a hátsó ülésen menekült a rendőrök elől az ittas férfi

Vádemelési javaslattal zárták le az érdi rendőrök azt a nyomozást, amelyben ittas vezetések, közúti veszélyeztetés és kiskorú veszélyeztetése a gyanúsítás egy 33 éves román férfivel szemben.

Az első, 2019. július 7-ei igazoltatásánál kiderült, az Érd, Fehérvári úton leintett autó sofőrjének nincs vezetői engedélye. Ez lett volna a legkisebb baja, ám a járőrök alkohol szagát is érezték, ezért megszondáztatták. A műszer pozitív eredményt hozott, mintavételre előállították, valamint eljárás indult ellene – közölte a rendőrség.

Négy nappal később ugyanazok a járőrök egy, az Érd Velencei úton velük szemben haladó autó volánja mögött meglátták az újfent jogosítvány nélkül vezető férfit. Utána fordultak, majd megkülönböztető fény-, és hangjelzéssel adták tudtára, álljon félre! A sofőr azonban menekülőre fogta. Kövér gázzal az út közepén, beközölve a záróvonalat, a többi autóst leszorítva száguldozott. Nem érdekelte a piros lámpa, a záróvonal, a gyalogos-átkelőhely, lassítás nélkül tolta kilométereken keresztül. A Béke téren lesodródott az útról, nekiment az útpadkának és a bokrok között megrekedt.

Mire a rendőrautó lefékezett, a férfi kipattant a járműből, hasra feküdt és kezét tarkójára fonta. Míg az egyik járőr megbilincselte, társa az utasoknak segített, K. Sándoron kívül ugyanis egy 9 éves kislány, valamint egy 45 éves férfi is ült a kocsiban. A kislány ijedten és sírva fájlalta a fejét, hozzá mentőt hívtak, a férfi nem sérült meg.

K. Sándor az Érdi Rendőrkapitányságon folytatta a napját. Kihallgatásán nem tagadott, a terhére rótt bűncselekményekben felelősségét elismerte. Vallomása szerint az első intézkedéskor egy névnapi összejövetelről kellett egy barátjához sietnie, de nem zavarta, hogy néhány sör legurítása után indult. A második alkalommal is sörözött, és éppen keresztlánya édesanyjához tartott utasaival, amikor a szembejövő rendőrautóban ráismert a korábban vele szemben intézkedő rendőrökre. Abban a pillanatban tudta, lebukott és biztos meg akarják állítani. Elmondása szerint utasai miatt menekült, gondolta, hogy komolyabb következménye lehet annak, hogy nem egyedül ül a kocsiban, ráadásul egyikük egy gyerek - igaza lett.

A két rendbeli járművezetés ittas állapotban vétsége mellé felkerült a listára a közúti veszélyeztetés, valamint a kiskorú veszélyeztetése bűntette is.

Az eljárás alatt kirendelt igazságügyi orvos-, elmeorvos-, és pszichológus szakértők véleménye szerint K. Sándor véglegesen alkalmatlan a közúti járművezetésre.
Az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a közúti veszélyeztetés, és kiskorú veszélyeztetése bűntettének, valamint két rendbeli járművezetés ittas állapotban vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.