Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2016. Szeptember 30. 12:23, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Gyerekzsivaj a laktanyában

Gyerekzsivaj a laktanyában

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltsége szeptember 30-án nyílt napot tart a győri tűzoltólaktanyában és a pannonhalmi katasztrófavédelmi őrsön.

A győri tűzoltólaktanyába a délelőtt folyamán sorban érkeztek az ovis és iskolás csoportok, akik örömmel nézték meg az udvarra kiállított és a szertárban található tűzoltójárműveket. A forgószínpad szerűen működő állomásoknál kisebb „dugók” is kialakultak időnként, pár percet várniuk kellett a kicsiknek, míg egyik csoport befejezte a nézelődést, aztán kerültek ők is sorra. Legnagyobb sikere a puttonyfecskendős célba lövésnek volt, ahol többször sorban állás is kialakult. De osztatlan sikerük volt az alpintechnikát bemutató, magasból mentő járműről leereszkedő tűzoltóknak is, akiket tapssal jutalmaztak a gyerekek.

Óránként próbariasztást is láthattak az érdeklődők, meggyőződhettek arról, milyen gyorsan hagyják el a laktanyát a tűzoltók riasztás esetén. A legkisebbeknek nagy örömöt okozott a tűzoltósisak felpróbálása és az is, hogy felülhettek az autókba. A nagyobbakat inkább már a többi szakfelszerelés használata és a járművek technikai felszereltsége érdekelte.

A délelőtt folyamán már több százan éltek - óvodások, iskolások és felnőttek - a lehetőséggel, hogy közelebbről megnézzék a tűzoltóautókat és a szakfelszereléseket, a gyerekek mosolyogva, élményekkel gazdagodva ígérték, hogy jövőre is visszajönnek.

A nyílt nap célja, hogy megismertesse a katasztrófavédelem szervezetét az érdeklődőkkel, feladataikat, eszközeiket bemutassa, bepillantást engedjen a tűzoltók mindennapi munkájába.

Ma délután négy óráig nyitva állnak a laktanyák Győrben és Pannonhalmán a látogatók előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 30. 09:14, kedd | Helyi

A harmadik legjobb magyar intézmény lett a Széchenyi István Egyetem az Európai Egyetemi Játékokon

A győri Széchenyi István Egyetem hallgatói egy arany-, egy ezüst- és két bronzérmet nyertek a Debrecenben és Miskolcon megrendezett Európai Egyetemi Játékokon.

2024. Július 30. 08:13, kedd | Helyi

A győrszentiváni önkéntes tűzoltók is kaptak támogatást

Hétszázezer forint támogatást nyert el a katasztrófavédelem pályázatán a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület, üzemeltetésre pedig 128 ezer forinthoz jutottak hozzá egy polgári védelmi kiíráson.

2024. Július 30. 07:12, kedd | Helyi

Osztalékfizetéseket ellenőriztek a Győr-Moson-Sopron vármegyei NAV revizorai

A revizorok összevetették a cégek beszámolóit, a NAV rendszereinek adatait és vizsgálták a taggyűlési határozatokat is.

2024. Július 29. 09:13, hétfő | Helyi

Ilyen meglepetésre nem számítottunk

A Hanyi nyár bevételét a farádi Vöröskeresztes Alapszervezet kapta.