Városlista
2024. szeptember 2, hétfő - Rebeka

Hírek

2010. Június 16. 11:07, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

Gyermekjóléti és Szociális Központ épül uniós pénzből Pannonhalmán

Gyermekjóléti és Szociális Központ épül uniós pénzből Pannonhalmán

A Győr-Moson-Sopron megyei Pannonhalma Többcélú Kistérségi Társulás 2005. május 10-én alakult meg és a kistérségbe tartozó 18 település mindegyike tagja a társulásna

Ezen tevékenységek tükrében a Társulás 2009. december 1-én pályázatot nyújtott be Kistérségi Gyermekjóléti és Szociális Alapszolgáltató Központ létrehozására, mely elképzelést az Irányító hatóság megfelelőnek ítélte, így az j Magyarország Fejlesztési Terv részeként a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében 49 956 062 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, melyet a Magyar llam és az Európai Unió finanszíroz. A Társulás által biztosított önrésszel együtt 60 719 231 millió forintos beruházás valósul meg. A Támogatási Szerződés aláírása és átadása ünnepélyes keretek közt, a mai napon megtörtént, így a projekt megkezdődhet a tervezett időben, 2010 júliusában, a kivitelezési munkálatok előreláthatólag 2010 novemberében.

 

A leendő Alapszolgáltató Központ épülete Pannonhalmán van, a közel 40 éves, használaton kívüli épület felújítás, átalakítás során nyeri majd el végleges formáját. Megközelíthetősége a Bajcsy-Zsilinszky utca felől történik. A Kistérségi Szolgáltatóházban a Pannonhalmi Többcélú Kistérségi Társulás szociális ellátó funkciói nyernek elhelyezést.
A meglévő épület alagsor és földszint felújításával valamint egy új rész hozzáépítésével a kistérségi társulás szociális ellátó funkciói kerülnek elhelyezésre. A tervezett épületrész egy nagyobb előtérből áll, amelyből a közönségforgalmi WC-k közelíthetőek meg, valamint a meglévő épületben kialakított irodákba vezet be. A meglévő épület a maga stílusának megfelelően kerül felújításra, helyenként átalakításra. Az új épületrész magas tetővel és a bejáratnál előtetővel kialakított. Ide érkeznek meg a gyalogosok az utcáról illetve a parkolóból, valamint a rámpa felérkezése is ide tervezett. Az előtérben egy központi információs tábla mutatja az ideérkezőknek az irodák megközelíthetőségét. Az új előtérből a meglévő épület ügyfélvárójába/közlekedőjébe érkezünk. Az előzetes kistérségi egyeztetéseknek megfelelő irodakialakítással 10 fő munkatárs részére az alábbi funkciók tervezettek: ezetői iroda, Gyermekjóléti iroda (3 fő), Családsegítő iroda (3 fő), Szociális étkeztetés ügyintézése és gazdasági iroda (2fő), Házi segítségnyújtás (2fő), Interjúszoba, Szerver szoba, mellette raktár és gyereksarok. Az ott dolgozóknak teakonyha, vizesblokk kialakítása tervezett valamint a mozgáskorlátozottaknak akadálymentes WC. Az új és a meglévő földszinti épületrész akadálymentesen megközelíthető, információs táblákkal és vezetősávval (gyengén látóknak) ellátott. Az alagsori szinten szociális blokk és közösségi helyiségek kialakítása tervezett. Az új épületszárny közvetlen kapcsolatban van az udvarral és a parkolóval. Az ingatlanon belül, az épület mellett 5 db parkoló tervezett ebből 1 db akadálymentes. Az épülethez hátul jelentős zöldfelület csatlakozik.

 

A projekt eredményeképpen az ellátási területen élő, különféle hátrányokkal küzdő családok, gyermekek, idősek ellátási feltételei javulnak, biztonságosabbá válnak, társadalmi hátrányuk csökken. A fizikai és infokommunikációs akadálymentesítés hozzájárul az egyenlő esélyek biztosításához, javul életminőségük, erősödik a szociális háló.

 

A projekt kezdete 2010. július 1. várható befejezése 2011. augusztus 31.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 02. 09:12, hétfő | Helyi

Lerövidült a távolság Lázi és Győrasszonyfa között

Elkészült a murvás összekötő út Lázi és Győrasszonyfa között, ezzel a két település közötti távolság majdnem ötödére csökkent.

2024. Szeptember 02. 08:12, hétfő | Helyi

Szamárköhögés a gyanú? Tesztelhetjük magunkat Győrben, de nem ingyen

Térítéses PCR vizsgálati lehetőséget kínál a Petz-kórház a szamárköhögés kórokozójának kimutatására.

2024. Szeptember 02. 07:11, hétfő | Helyi

Nagy felújítás kezdődött a Köztelek utcában

A Köztelek utcában útburkolati felújítással egybekötött közmű-felújítás kezdődött, félpályás, időszakonként akár teljes útzárra kell készülniük.

2024. Szeptember 01. 09:14, vasárnap | Helyi

2025 januárjában emelkednek a pedagógus bérek

2025-ben jelentősen növekednek a pedagógus bérek. A béremelés után a tanárok fizetése jövőre eléri majd a diplomás átlagbér 80 százalékát – közölte Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.