Városlista
2022. október 6, csütörtök - Renáta

Hírek

2012. Október 13. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Gyermekkel vagy gyermek nélkül?

Gyermekkel vagy gyermek nélkül?

Azok a nők, akik tudatosan választják a gyermektelenséget, sokkal nagyobb nyomást éreznek a reprodukcióra, ugyanakkor kevésbé szomorúak emiatt, mint azok, akiknek valamilyen okból kifolyólag nem lehet gyermekük - mutatott rá egy nemrég készült tanulmány, amelyről a Fox News számol be.

Nem meglepő, hogy azok a gyermektelen nők a legszomorúbbak, akiknek nem lehet gyermekük, de szeretnének. 'Az anyaság ugyanis annyira erősen kapcsolódik a felnőtt nőiességhez, hogy minden nő úgy érzi, anyának kell lennie' - mutatott rá Julia McQuillan szociológus, a tanulmány szerzője. 'Ugyanakkor azt találtuk, hogy vannak nők, akik csak kevésbé, vagy egyáltalán nem szomorúak amiatt, mert nincs gyermekük' - tette hozzá.

Az utód nélküli élet azonban a rohanó világban egyre gyakoribbá válik. Ennek számos oka lehet: tudatos választás, meddőség, oktatási és munkahelyi körülmények, megélhetés és gazdasági háttér, valamint a megfelelő partner hiánya.

Nem meglepő, hogy a gyermektelen nők közül azok voltak a legszomorúbbak, akiknek meddőség vagy más egészségügyi probléma miatt nem lehet gyermekük. Azt is megállapították, hogy a vallásos nőkre sokkal kevésbé hat a társadalmi nyomás, mint kevésbé vallásos társaikra.

A tudatos gyermektelenséget választott nők legtöbbje azonban érdekes módon a legmagasabb jövedelemmel rendelkezők közül került ki, míg a legalacsonyabb a meddőség miatt gyermektelenek aránya volt.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 23. 14:44, péntek | Életmód

Hatvan éve nem ragyogott ilyen fényességgel a Jupiter

A Jupiter Nap körüli keringésének legfényesebb szembenállásába kerül szeptember 26-án. Az óriásbolygó 1963 óta most a legfényesebb, legközelebb tizenkét év múlva lesz hasonló a helyzet.

2022. Szeptember 20. 13:47, kedd | Életmód

Évente 153 millió tonna élelmiszert dobnak ki az Európai Unióban

Évente mintegy 153 millió tonna élelmiszert dobnak ki az Európai Unióban, csaknem 15 millió tonnával többet, mint amennyit importálnak - írta kedden a Guardian brit napilap.

2022. Szeptember 19. 13:02, hétfő | Életmód

A Kispál és a Borz jövőre a Budapest Parkban lép fel

A Kispál és a Borz a Budapest Parkban tartja egyetlen jövő évi magyarországi koncertjét május 12-én.

2022. Augusztus 31. 13:07, szerda | Életmód

Szarvasbőgés-hallgató túrákat szervez a Gemenc Zrt.

Elkezdődött a gímszarvasbikák bőgése a gemenci erdőben, a Gemenc Zrt. erdei vasúttal szervez kirándulást a bőgéstől leghangosabb erdőrészekhez - közölte az erdőgazdaság az MTI-vel.