Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. November 20. 07:10, kedd | Belföld

Gyilkolt, de mégsem megy börtönbe

Gyilkolt, de mégsem megy börtönbe

Egy fiatal egyetemista megölt egy férfit Szegeden. A gyilkos mégsem kerül börtönbe, mert nem volt beszámítható.

A szegedi N. B. L. a barátaival iszogatott 2016. február 1-jén, bement az egyik helyi szórakozóhelyre velük. Ott találkozott B. D. B.- vel, akivel beszélgetni kezdtek. Már mindkét férfi barátai hazamentek, amikor N. B. L. elővett a zsebéből egy bicskát és torkon szúrta a férfit, elvágta a nyakát. A férfi leesett a székről. A szórakozóhely többi vendége ekkor vette észre, hogy mi történt. Egyikük kicsavarta a támadó kezéből a kést, és megpróbálta megmenteni áldozata életét.

Közben a N. B. L. felvette a földről a kését és elmenekült.

A mentők már nem tudták megmenteni B. D. B. életét. A rendőrség pár órával később az otthona közelében elfogta a támadót, aki.

végig tagadta a gyilkosságot, azt állította, hogy önvédelemből ölt. Ezt a tanúvallomások cáfolták. Nyomozás közben több elmeorvosi szakvélemény is készült a férfi állapotáról. Ezek kimutatták, hogy paranoid skizofréniában szenved, vagyis nem beszámítható. Emiatta bíróság felmentette a gyilkosság vádja alól és elrendelte a kényszergyógykezelését. Az ítélet ellen N. B. L. védője fellebbezett. Másodfokon csütörtökön folytatódik az ügy a Szegedi Ítélőtáblán.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - Wikimedia Commons

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.