Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Március 09. 13:58, kedd | Helyi
Forrás: Winkler Csaba

Győr - Egyetemi hírek

Győr - Egyetemi hírek

REMEKL SZEREPELTEK A GY?RI EGYETEM ZENETANR-JELLTJEI A DEBRECENI KAMARATALLKOZN. A kamaraversenyek történetében az eddigi legjobb eredményt érték el a Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészet

A Debreceni Egyetem hallgatói 1 kiemelt nívódíjat és a debreceni rektor különdíját, a Miskolci Egyetem 1 nívódíjat, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem 1 nívódíjat, a Szegedi Tudományegyetem 2 kiemelt nívódíjat kapott. A Pécsi Tudományegyetem nem vett részt a rangos versenyen. Három hangszeres előadóművész-jelölt kapott kiemelkedő produkciójáért egyéni elismerést, s ebből kettő a győri egyetem hallgatója: Dombi Rajmond hegedű, Burai Zsolt mélyhegedű szakon tanul.
Kiemelt nívó díjas lett J. Haydn: G-dúr divertimento Hob. IV:7. művének előadásáért Varga Dóra (fuvola), Lipták-Pikó Zsuzsanna (hegedű), László Bence (gordonka). Felkészítő tanáruk dr. Arnóth Balázs főiskolai docens.
Nívó díjat kapott Schumann: Esz-dúr quintett op. 44. I. t. című mű előadásáért Jenei Sára (zongora), Kálmán Kinga (hegedű), Kálmán Izabel (hegedű), Burai Zsolt (mélyhegedű) és Jenvay Dóra (gordonka). Felkészítő tanáruk Kalló Zsolt művésztanár. Ugyancsak nívó díjat vehetett át Weiner: II. (fisz-moll) vonósnégyes op.13. I. t. zenemű tolmácsolásáért Dombi Rajmond (hegedű), Gerencsér Zoltán (hegedű), Burai Zsolt (mélyhegedű) Lakatos Anikó (gordonka). Felkészítő tanáruk Molnárné Svikruha Márta főiskolai docens.
- A zsűri értékelése szerint a legnagyobb számú hallgatói csapatot mi vonultattuk föl, a legváltozatosabb, és összességében a legmagasabb színvonalú műsort a mi csapatunk mutatta be. A nagy számú részvétel elsősorban az egyetem anyagi közreműködésének köszönhető. Szinte valamennyi költséget az intézmény fizette, és ez egészen egyedi és rendkívüli a többi egyetemi karhoz, intézethez képest - mondta el dr. Ruppert István, az intézet igazgatója. Ennek a versenynek különleges jelentősége - szemben az egyes hangszerek versenyeivel -, hogy a kamarazenén keresztül az egész intézetben folyó szakmai munkát is értékelik.
Dobszay László, a Zeneakadémia professzora a közelmúltban a "kamarazene sanyarú helyzetéről" írt. Most Debrecenben a zsűri valamennyi tagja megerősítette, hogy ez így nem pontos, a győri Varga Tibor Zeneművészeti Intézetre pedig egyáltalában nem jó ez a minősítés. Mindez a győri egyetem zenei intézetében folyó magas szintű kamarazene oktatás eredményességét jelzi - emelték ki a szakmai zsűri tagjai.
A Bartók Rádió (MR3) 2010. március 18-án, csütörtökön 18 óra 30 perckor kezdődő műsorában a debreceni kamaratalálkozó gálaműsorát hallgathatják meg a zenekedvelők.

ORSZGOS VROSMARKETING VERSENY A MISKOLCI EGYETEMEN KT GY?RI CSAPATTAL
A Miskolci Egyetem Marketing Intézete az elmúlt év végén hirdette meg városmarketing versenyét. A versenyre a győri Széchenyi István Egyetem Marketing és Menedzsment Tanszékének támogatásával két csapat nevezett. Az első fordulóra egy választott város marketingtervének elkészítése volt a csapatok feladata. - A tervben nemcsak az új, megvalósítható ötletek, tervek kialakítása szerepelt, hanem feladat volt a város több szempontú elemzése, versenyképességi tényezőinek bemutatása - mondta el Eisingerné Balassa Boglárka, a Széchenyi István Egyetem gazdasági tanára. A verseny szervezői és támogatói központi kérdésként határozták meg a környezettudatosságot és a környezetvédelmet.
Az elő zsűri a hatvan nevezett csapat közül negyvenkettőt hívott meg a verseny első fordulójára. A résztvevő csapatok harminc város marketingtervét készítették el, a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karának két csapata mellett a budapesti Corvinus Egyetem csapata is Győrt választotta. A második fordulóba 12 csapat, köztük a két győri jutott tovább. A győri PrimR csapat tagjai - a tatabányai Hegymegi Rita, a kistokaji Kovács Katalin, a sümegi Orsós Györgyi és a herendi Rankl Andrea - a kereskedelem és marketing szakon, a Fantasztikus hármas csapatbeliek - a potyondi Császár Ildikó, a szombathelyi Dóka Csilla és a fertődi Vámosi Zsófia - a marketing mesterszakon tanulnak. A Győr környezeti értékeire építő PrimR felkészítői Eisingerné Balassa Boglárka gazdasági tanár és dr. Ercsey Ida egyetemi docens, a klasszikus és modern városi értékeket elemző Fantasztikus hármas konzulensei dr. Józsa László egyetemi tanár és Keller Veronika gazdasági tanár voltak. Az első forduló után a PrimR az ötödik, a Fantasztikus hármas a hatodik helyen jutott tovább.
A közelmúltban tartott második fordulóban a marketingterv alapján a feladat az egy éves kommunikációs terv elkészítése volt. A bemutatás során a kreativitást, az ötletességet, a kidolgozottságot, a szakmai megalapozottságot és a prezentációs technika alkalmazását értékelte a szakmai zsűri.
A két győri csapat az első fordulós pozícióját megőrizve eredményesen szerepelt a miskolci városmarketing versenyen. Sikerességük a Győri Polgármesteri Hivatal, a Zichy-palota és a Rába Futómű Kft. szakmai közreműködésének is köszönhető. A Miskolci Egyetem Marketing Intézete két év múlva hirdeti meg az újabb megmérettetést, s már most kezdeményezik az Országos Városmarketing Műhely megalapítást.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.