Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2018. Március 01. 15:35, csütörtök | Belföld

Győr is vár az Utazás Kiállításon!

Győr is vár az Utazás Kiállításon!

Az idén március 1-4. között rendezik az ország legnagyobb turisztikai seregszemléjét.

Ahogy a korábbi években, úgy az idén is képviselteti magát városunk a Budapesti Utazás Kiállításon, ahol az éves kínálat bemutatása mellett számos érdekességgel és újdonsággal találkozhatunk.

Míg tavaly az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál népszerűsítése volt a győri stand küldetése, addig az idén a város Európa Kulturális Fővárosa 2023-as pályázatának apropóján ismerkedhetnek a győri kultúrával a látogatók. A hagyományokhoz hűen ezúttal is az év első kiemelt turisztikai kiállításán mutatkozik be a város 2018-as kínálata. – tudtuk meg dr. Domanyik Esztertől, a városháza Városmarketing és Programszervezési Főosztályának vezetőjétől. A fesztiválok, rendezvények és attrakciók mellett olyan szolgáltatásokról is képet kaphatnak az érdeklődők, mint a Baross úti Látogatóközpontban vásárolható GyőrCard. A 24, illetve 48 órás kártya kedvezményeket, illetve ingyenes belépést biztosít győri attrakciókra.

Ugyancsak bemutatkozik a tavaly decemberben elindított hellogyor.hu is, amely a város internetes fogadószobájává kíván válni. A programok, városnéző útvonalak, szállások, éttermek mellett az idén több újdonsággal is jelentkezik majd a portál. – mondta el kérdésünkre Pápai Nikolett marketing referens. Hamarosan a város főbb nevezetességeit 360 fokban megjelenítve, körbejárva is megnézhetjük az oldalon, és a későbbiekben – ezt továbbfejlesztve – a városközpontban komplett virtuális sétákat is tehetünk, miközben információkat kapunk a főbb látványosságokról. Az idén indul el a HelloGyőr angol nyelvű változata, sőt egy élménymegosztó funkciót is terveznek, s a #hellogyor segítségével könnyedén megmutathatjuk majd a világnak győri élményeinket.

hogy arról lapunk február 16-i számában beszámoltunk, Győr a 2017-es eredmények alapján bekerült hazánk tíz leglátogatottabb városa közé, s – ahogy a turisztikai szakemberek mondják - az újabb szolgáltatásokkal is ennek a szintnek a megtartására törekszik a város.

Az Utazás Kiállítást a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban rendezik, ahol összesen 21 ország 280 kiállítójának kínálatát tekinthetjük meg. A belföldi és a külföldi kínálatot ezúttal külön pavilonban mutatják be. Győrrel a „D” pavilon 303/b sziget-standjánál találkozhatunk, mintegy 40 négyzetméteren, ahol városunk társkiállítójaként jelenik meg a Győrrel szoros turisztikai együttműködést ápoló Pannonhalma is. – tájékoztatta lapunkat Angyal-Diligens Dóra nemzetközi referens, aki hozzátette, tárt karokkal várnak minden érdeklődőt hétvégén a standon, az év folyamán pedig a győri rendezvényeken!

Papp Zsolt

Forrás: gyorplusz.hu

Fotó: O. Jakócs Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Belföld

Másodfokú hőségriasztás lép életbe péntektől vasárnapig

Meghosszabbítja, de harmadfokról másodfokra módosítja a hőségriasztást az ország egész területén az országos tisztifőorvos péntektől vasárnap éjfélig

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Belföld

Bemutatták a Ganz elektromos midibuszát

Bemutatták szerdán Budapesten a cseh-magyar koprodukcióban készült GANZ-SOR EBN8 nevű elektromos midibusz prototípusát - közölte a magyar gyártó az MTI-vel.

2024. Július 17. 08:00, szerda | Belföld

Maruzsa Zoltán: a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni Alföldi Nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára sajtótájékoztatón kedden.