Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2014. Május 14. 12:52, szerda | Helyi
Forrás: infoGyőr/MTI

Győr megyében is készültségi szint fölé emelkedhet a vízszint

Győr megyében is készültségi szint fölé emelkedhet a vízszint

Megyénkben is elérte az elsőfokú készültségi szintet a Rába vízállása. Riadalomra azonban semmi ok, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szerint nincs esély arra, hogy megismétlődjön a 2010-es árhullám.

A megyehatáron, Ragyogónál az első fokú árvízvédelmi készültség szintjét megközelítő, azt esetleg kismértékben és rövid időre meg is haladó tetőző szintek alakulhatnak ki, de Árpásnál már ez alatt maradnak a legmagasabb vízállások.
A Dunán a következő napokban nem várható jelentős árhullám kialakulása, míg a Lajtán levonuló áradás a nap folyamán, az első fokú készültség szintje alatt tetőzik Mosonmagyaróvárnál. A folyó vízgyűjtőin a hét második felében 50 milliméter csapadék várható, ezt követően pedig újabb árhullám alakulhat ki.
Az elkövetkezendő napok időjárása nagyban befolyásolja majd az árhullám szintjét, ám a szakemberek szerint nincs esély a 2010-es árhullámhoz hasonló kialakulására.

Fotó: illusztráció

Címkék: árvíz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.