Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2013. Március 31. 11:17, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Győr-Moson-Sopron megyében árvízi védekezés folyik

Győr-Moson-Sopron megyében árvízi védekezés folyik

Négy megye tizenhét településén árvízi védekezést, kilenc megye harmincöt településén pedig belvízi védekezést folytatnak.

Hajdú Márton tájékoztatása szerint a Bodrog, az Ipoly, a Kraszna, a Tisza, a Hármas-Körös, a Rába, a Takta, a Zagyva és a Zala magyarországi szakaszain összesen 912 kilométeren elsőfokú, míg a Hortobágy-Berettyón 86 kilométeren másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

A vasárnap reggeli adatok szerint a belvízzel elöntött terület országosan 80 700 hektár, 11 vízügyi igazgatóság területén 27 szakaszon első- és 29 szakaszon van másodfokú belvízvédelmi készültség.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megye területére citromsárga figyelmeztető előrejelzést adott ki, mert ezeken a területeken egy nap alatt több mint 20 milliméter eső hullhat.

Nyolc megyében a heves zivatarok, hat megyében a várható jelentős mennyiségű csapadék miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés az országban.

Fotó: Nagy Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.