Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Március 22. 09:27, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 11. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 11. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvenöt eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tízen megsérültek, egy ember pedig életét vesztette.

Március 15-én kedden délután a lébényi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit Lébénybe a Hunyadi és a Dózsa György utca kereszteződésébe riasztották, ahol két személygépkocsi ütközött. A tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd a forgalmi akadályt képező gépkocsit kézi erővel letolták az útról. A balesetben egy ember könnyű sérülést szenvedett.

Szerdán este felrobbant egy lakóház vegyes tüzelésű kazánja Mosonmagyaróváron, a Rózsa utcában. A ház pincéjében található kazán tüzét a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók egy porral oltóval fékezték meg. A tűz nem terjedt tovább a kazánból, a füsttel telítődött pincét átszellőztették egy nagy teljesítményű ventilátorral a tűzoltók. A ház nem károsodott és senki nem sérült meg a robbanásban. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, mivel más módon meg tudják oldani a fűtést az ott lakók.

Csütörtökön délután az M1-es autópályáról lehajtott és egy vizesárok túlsó partján állt meg egy személyautó a 155-ös kilométer közelében a főváros felé vezető oldalon. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat riasztották, ők dugólétra segítségével emelték át a sérültet a vizesárkon, majd átadták a mentőknek. A főváros felé tartó forgalom a mosonmagyaróvári és a lébényi csomópont között lelassult a beavatkozás idején.

Pénteken korán reggel kigyulladt egy második emeleti lakás a győri Korányi Frigyes tér egyik háromemeletes társasházában. A helyszínre két gépjárműfecskendővel, egy vízszállítóval és egy magasból mentővel vonultak a városi hivatásos tűzoltók, akik azonnal megkezdték a füsttel telített épület kiürítését. Összesen huszonhárom ember hagyta el az épületet, közülük négy embert emelőkosár segítségével mentettek ki a tűzoltók. A tüzet néhány perc alatt eloltották, majd átvizsgálták a lakásokat is. A mentők három embert szállítottak kórházba füstmérgezés gyanújával egy embert pedig a helyszínen láttak el. A ház átszellőztetése után a lakók visszatérhettek otthonaikba.

Egy négyszintes társasház egyik első emeleti lakásában keletkezett tűz vasárnap hajnalban Győrben, a Szent Imre úton. A helyi hivatásos tűzoltók védősugár fedezete mellett légzőkészülékben hatoltak be a tűzzel érintett lakásba, ahonnan kihoztak és a mentőknek átadtak egy eszméletlen embert. A mentőszolgálat munkatársai a sérültről megállapították, hogy elhunyt. A hivatásos tűzoltók egy vízsugárral perceken belül eloltották a lakás egyik helyiségében mintegy tíz négyzetméteren felcsapó lángokat, megakadályozva annak továbbterjedését.
Az oltás idejére a társasház tizenöt lakásából, összesen harminchárom embert menekítettek ki, akik – mivel a tűz nem terjedt át a többi lakásra - az épület átszellőztetése után visszatérhettek az otthonukba. Közülük további három főt füstmérgezés gyanúja miatt a mentők kórházba szállítottak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.