Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2016. Április 05. 10:11, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 13. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 13. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során heten megsérültek.

Március 28-án hétfő délután három helyszínen is lángra kapott a száraz fű és a nádas Győr külterületén Gyirmót városrészen. A győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint a győrszemerei önkéntes tűzoltók vízsugarak és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat, melyek több mint nyolc hektáron pusztítottak.

Hétfőn éjszaka kiégett egy autó az M1-es autópálya győri szakaszán, a Hegyeshalom felé vezető oldal 123-as kilométerénél. A kiérkező győri hivatásos tűzoltók a leállósávon álló autó tüzét két vízsugárral fékezték meg. A tűzben nem sérült meg senki.

Kedden délután lesodródott az úttestről és egy fának ütközött egy személyautó Győr határában, a Győrszentivánra vezető Hűtőház utcában. Az ütközés következtében a gépkocsi felborult. A balesethez percek alatt kiérkeztek a megyeszékhely hivatásos tűzoltói, az autóból kiszabadították az utast és áramtalanították a járművet. Az eset során az autó vezetője megsérült, ezért őt a mentők ellátták.

Kedden este a soproni hivatásos tűzoltókat Sopronba a Balfi útra riasztották, ahol egy személyautó árokba hajtott és villanyoszlopnak ütközött. Az autóban utazó három ember megsérült, őket a mentőszolgálat kiemelte a járműből és kórházba szállította. A tűzoltók áramtalanították az autót és megvilágították a helyszínt a rendőrség kérésére. A beavatkozás és helyszínelés idejére az érintett útszakaszt lezárták a hatóságok.

Építési munkálatok közben belefúrtak szerdán este egy gázvezetékbe Kimlén, a Fő úton. A műszaki mentést a helyi önkéntes és a lébényi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói végezték. Feltárták a szivárgás pontos helyét és ledugózták a sérült vezetéket, amelyből azonban kis mennyiségben ugyan, de továbbra is szivárgott a gáz. Az önkéntes tűzoltók biztonságos távolságra kísérték a szivárgás közelében lévő öt ház tizenöt lakóját, ezzel egyidőben pedig értesítették a gázszolgáltatót. A szakemberek elszorították a meghibásodott vezetéket, így a veszély megszűntével az ideiglenesen kimenekített emberek visszatérhettek otthonukba.

Csütörtökön este tűz keletkezett Győrben a Nyírfa soron, az Ipari park egyik gyártócsarnokában. A mintegy húszezer négyzetméteres csarnokban a megmunkálógépek gyulladtak ki. A győri és pannonhalmi hivatásos tűzoltók mellett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is riasztották. A tűz hatalmas füstképződéssel járt, a gépekről továbbterjedt az elszívó berendezésre és a pincére is. A tűzoltók teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben derítették fel és vizsgálták át a helyszínt, majd porraloltóval és vízsugarak segítségével fékezték meg a lángokat. A szellőző gépházban a szellőzőrendszer megbontásával kutatták fel az izzó gócokat, s szüntették meg véglegesen az izzást. A csarnokban dolgozók a tűz észlelésekor elhagyták a létesítményt, az oltás ideje alatt az udvaron tartózkodtak. A kettőszázhét ember a tűz eloltása és a füst kiszellőztetése után visszatérhetett a csarnok tűz által nem érintett területére. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Vasárnap délután a győri hivatásos tűzoltók az M1-es autópálya 107-es kilométer szelvényéhez a Budapest felé vezető oldalra vonultak Győr térségében, ahol egy kamion kereke füstölt. A nyerges vontató kerekének tüzét az ott tartózkodók egy porral oltóval eloltották, a tűzoltók pedig a felizzott felnit hűtötték le egy vízsugárral.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.

2024. Május 16. 08:13, csütörtök | Helyi

Kollégánk, Meronka Péter – Gyulai István díjat kapott! Büszkék vagyunk rá!

A Gyulai István díj, a sportújságírás teteje hazánkban! Idén ezt a mi kollégánk, Meronka Péter vehette át Gyulán!

2024. Május 16. 07:19, csütörtök | Helyi

Szőlészek figyelem!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a szőlő-szaporítóanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozók figyelmét, hogy a tevékenységük bejelentésének határideje 2024. május 20.

2024. Május 15. 10:31, szerda | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk!

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs. Handl Tamás az elmúlt több mint negyven évben csigák