Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2016. Május 02. 10:59, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 17. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 17. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során hatan sérültek meg, egy ember pedig életét vesztette.

Összeütközött két személyautó április 25-én hétfőn délelőtt Fertőszentmikóson a 85-ös számú főút és a Szent István út kereszteződésében. A kapuvári hivatásos tűzoltók a kocsikat áramtalanították. A balesetben többen megsérültek, négy embert a mentők kórházba szállítottak. A forgalmas útszakaszon a járművek az útpálya egy részét elfoglalták, a műszaki mentés idején félpályás lezárás mellett haladt a forgalom.

Kedden este a pannonhalmi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltókat Pannonhalmán a Tabán utcába riasztották, ahol egy üres telken tereprendezés közben elvágtak egy gázvezetéket. A tűzoltók ideiglenesen ledugózták a gázcsövet, majd később a gázszolgáltató szakembere véglegesen megszüntette a szivárgást. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Szerdán este árokba hajtott és felborult egy személyautó a 83-as főúton Győrszemere és Nagyszentpál között. A műszaki mentéshez a győrszemerei önkéntes tűzoltókat riasztották, akik kerekeire állították és áramtalanították a kocsit. A balesetben senki sem sérült meg.

Csütörtökön délelőtt összeütközött egy személyautó és egy kisteherautó az M85-ös autóúton Kóny térségében, a Győr felé vezető oldal 15-ös kilométerénél. A győri és a csornai hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre áramtalanították a járműveket. A balesetben nem sérült meg senki. A beavatkozás ideje alatt egy sávon haladt a forgalom az érintett útszakaszon.

Szombaton reggel felborult egy kisbusz az M1-es autópályán Hegyeshalom közelében, az Ausztria felé vezető pályaoldalon. A leállósávban lévő jármű áramtalanítását a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók végezték. Az utasok közül ketten könnyebben megsérültek, őket a mentőszolgálat kórházba szállította.

A kapuvári hivatásos tűzoltókat vasárnap délben Vitnyédre a Dózsa György utca egyik családiházához riasztották, ahol a kazánházban papírok és lomok gyulladtak meg mintegy 3 négyzetméteren. A tüzet egy vízsugárral eloltották a tűzoltók, miközben egy 11,5 kg-os gázpalackot is kihoztak az épületből. Az eset során nem sérült meg senki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.

2024. Május 16. 08:13, csütörtök | Helyi

Kollégánk, Meronka Péter – Gyulai István díjat kapott! Büszkék vagyunk rá!

A Gyulai István díj, a sportújságírás teteje hazánkban! Idén ezt a mi kollégánk, Meronka Péter vehette át Gyulán!

2024. Május 16. 07:19, csütörtök | Helyi

Szőlészek figyelem!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a szőlő-szaporítóanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozók figyelmét, hogy a tevékenységük bejelentésének határideje 2024. május 20.

2024. Május 15. 10:31, szerda | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk!

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs. Handl Tamás az elmúlt több mint negyven évben csigák