Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2016. Június 27. 10:57, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 25. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 25. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hatvanhárom eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenöten megsérültek, egy ember életét vesztette

Június 20-án, hétfő délután a soproni hivatásos, a csepregi önkormányzati, az undi önkéntes tűzoltókat és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot Undra a fő útra riasztották, ahol egy üres telken egy autó nekiment egy gázmérő órának, Az óra alatt lévő cső az ütközéstől eltörött, így a szabadba áramlott a gáz. A tűzoltók ötven méter sugarú körben lezárták a területet, s védősugár fedezete mellett ideiglenesen elszorították a csövet. A gázszolgáltató szakembere később a saját eszközeivel kijavította a hibát, s véglegesen megszüntette a gázömlést. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat iparbiztonsági helyszíni szemlét folytatott le a helyszínen.

Kedden délután kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán a 111-es kilométernél. A tűzhöz Győrből riasztották a hivatásos tűzoltókat, akik két vízsugárral rövid időn belül eloltották a lángokat, majd megkezdték a jármű visszahűtését és átvizsgálását. Az eset során senki nem sérült meg. A tűzoltási munkálatok idejére a sztráda Hegyeshalom felé vezető oldalának érintett szakaszát félpályán lezárták.

A győri hivatásos tűzoltókat szerdán este az M1-es autópálya 114-115 km szelvénye közé a Hegyeshalom felé vezető oldalra riasztották, ahol egy személyautó egy kamionnak, majd a szalagkorlátnak ütközött a belső sávban. A tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A mentők két sérültet kórházba szállítottak a helyszínről.

Csütörtökön este három személyautó és egy motorkerékpár karambolozott a 81-es főúton Táplánypuszta közelében. A baleset következtében három ember az összetört autókba szorult. A győri hivatásos tűzoltók a három embert kiszabadították és áramtalanították a járműveket. A balesetben összesen hatan sérültek meg, őket a mentőszolgálat kórházba szállította. Az érintett útszakaszt a hatóságok lezárták a forgalom elől a műszaki mentés és a helyszínelés idejére.

Pénteken este kerítésnek hajtott egy személyautó Vitnyéden a Béke utcában. A járművezető beszorult a roncsba, a műszaki mentéshez riasztott kapuvári tűzoltók a mentők segítségével emelték ki, sérüléseket szenvedett az ütközésben. A műszaki mentés idejére lezárták az út érintett szakaszát.

Szombaton este a csornai hivatásos tűzoltókat Csornán az Új malom útra riasztották, ahol egy őz a malom öt méteres víztározójába esett. A tűzoltók mentőkötél segítségével kihúzták az állatot, majd szabadon engedték.

Vasárnap délután összeütközött két jármű Fertőszentmiklóson a 85-ös főút és a Petőházi út kereszteződésénél. A kapuvári hivatásos és a fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, áramtalanították a járműveket, majd a helyszínelés után megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben négy ember megsérült, őket kórházba szállította a mentőszolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.