Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Július 11. 11:22, hétfő | Helyi

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 27. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 27. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hatvankettő eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során összesen húszan sérültek meg.

Kisteherautó gyulladt ki Ikrénynél, a 85-ös számú főút 3. kilométerszelvényénél hétfő délben. A győri hivatásos tűzoltók vízsugárral oltották el a jármű fülkéje és rakománytere közötti műanyag ponyván elharapózott lángokat, melynek oltását a gépjármű vezetője porral oltóval kezdte meg. Az eset során személyi sérülés nem történt, a kisteherautó rakománya sem sérült meg. A tűzoltók az oltás után átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Személygépkocsi ütközött kamionnal kedd délelőtt az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 153-as kilométernél. A mosonmagyaróvári és a győri hivatásos tűzoltók, valamint a lébényi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket és kiszabadították a roncsok közül a baleset sérültjét, a személyautó vezetőjét. A sérült ellátására mentőhelikopter is érkezett, azonban az életét nem tudták megmenteni, a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Kombájn gyulladt ki szerda este Mosonszolnok közelében, a 86-os számú főút mellett egy búzatáblán. A körbetárcsázott területen a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet, ami a kombájnról másra nem terjedt át. Személyi sérülés nem történt.

Három személyautó ütközött össze csütörtök délelőtt Győr határában, a 14-es főút 4. kilométerszelvényénél. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a rendőrségi helyszínelést követően közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A baleset során hárman megsérültek, őket a mentők kórházba szállították. A műszaki mentés és a helyszínelés idejére az érintett útszakaszt lezárták.

Az erdő aljnövényzete gyulladt ki péntek este Nagyszentjánoson. A mintegy ötszáz négyzetméternyi területen elharapózott lángokat a győri hivatásos tűzoltók oltották el, munkájukat a helyszínen öntözőrendszer bevonásával is segítették. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Teljes terjedelmében égett egy parkoló kisbusz Győrben, a Szigethy Attila úton, vasárnap hajnalban. A tűz egy használaton kívüli épületrész üres helyiségének ablakára is átterjedt és további két járműben is kárt okozott. A tüzet a győri hivatásos tűzoltók oltották el. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Három személyautó ütközött össze vasárnap este az 1-es főút hegyeshalmi szakaszán. A baleset során az egyik jármű egy út menti villanyoszlopot is kidöntött. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók és a hegyeshalmi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai áramtalanították a járműveket. A balesetben senki sem sérült meg, a helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon félpályán haladt a forgalom.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.